Порто разби Виляреал


И. Ангелов

Порто разби Виляреал

Отборът на Порто попиля съпротивата от Виляреал в първят от полу-финалните мачове за Лига Европа. Двубоят завърши при резултат 5:1, като двата тима предложиха множество интересни моменти. Домакините започнаха с летящ старт, като още в самото начало стигнаха до наказателното поле и застрашиха противниковата врата. За съжаление на публиката, макар интересните атаки през първото полувреме и страхотния удар в гредата от Хълк, резултатът бе открит чак към края.

Виляреал успяха да изравнят играта в средата на полувремето и до края станахме свидетели на честа размяна на атаки. В 45-ата минута Виляреал стигнаха до ценен гол, що се отнася до разменните гостувания. Той бе дело на Кани след асистенция на Нилмар. 

За съжаление на гостите второто полувреме мина под ръководството на Порто. Още рано в 49-ата минута те получиха шанс да изпълнят дузпа. Фалкао вкара от бялата точка, за да изравни резултата, след като бе съборен от Диего Лопес в наказателното поле. Фреди Гуарин вкара в 61-ата минута с глава, като така се осъществи обрат в мача. Порто продължиха с добрата си игра и стигнаха до нови 3 попадения, всичките дело на Фалкао съответно в 67-ата, 75-ата и 90-ата минути. С разгромното 5:1 тимът от Португалия изглежда вече сигурен финалист.

  Сподели
227