Порто ще продължи уверено по пътя към Дъблин


А. Павлов

Порто ще продължи уверено по пътя към Дъблин

Порто - Виляреал
Стадион: "Ещадио до Драгао", Порто
Дата: 28.04.2011 г.
Час: 22:05
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)


Надпреварата в Лига Европа навлезе в своята заключителна част, като тази седмица ще се изиграят първите двубои от полуфиналите. Прави впечатление тоталната доминация на иберийските отбори. В едната полуфинална двойка Бенфика ще се изправи срещу Брага в изцяло португалски сблъсък, докато другият дуел ще противопостави Порто и Виляреал. Именно вторият сблъсък е този, на който ще обърнем внимание в следващите редове.

Нека започнем с очакванията, които имаме преди срещата между Драконите и Жълтата подводница. Още при първото прочитане на тази двойка спокойно можем да кажем, че това ще бъде един двубой на атакуващия футбол. И надали ще сгрешим, имайки предвид това как играят двата тима.

Този атакуващ стил носи успехи както на Порто, така и на Виляреал, затова причини за отклоняване в друга посока няма. Просто двата отбора ще искат да действат така, както обичат, което си е предпоставка и за доста завързан мач.

Разбира се, факт е, че Порто има предимство преди срещата не само заради своята визитка, а и заради страхотната кампания, която изнасят момчетата на Андре Вияш-Боаш. Тимът вече си осигури титлата в първенството, затова той може да се концентрира и върху спечелването на Лига Европа.

По пътя към тази цел обаче Порто трябва да преодолее коравия отбор на Виляреал, който, макар и да няма толкова богата история, неведнъж е успявал да изненада неприятно европейските грандове.

В подкрепа на тази своя теза ще кажа, че в последните години Жълтата подводница се утвърди в челото на Примера дивисион, което е едно много сериозно постижение.

Основата на тима също е достатъчно солидна, тъй като водещите футболисти играят заедно от няколко години насам. Сред тях можем да отличим Гонсало Родригес, Жоан Капдевила, Джузепе Роси, Нилмар и Маркош Сена. Треньорът Хуан Карлос Гаридо обаче няма да може да разчита на Гонсало Родригес, тъй като бранителят лекува травма. Капитанът Сена най-вероятно също няма да се появи в игра.

От друга страна, наставникът на домакините Вияш-Боаш няма да може да използва услугите единствено на контузения Хорхе Фусиле, който ще бъде заменен от Кристиан Сапунару.

Това определено е плюс за Порто, чиито ключови фигури са с основна заслуга за силните игри през текущата кампания. Драконите ще искат да продължат тази тенденция, така че няма да бъде никак изненадващо, ако те направят още една важна крачка по пътя към Дъблин.

Последни 5 изиграни срещи:

Порто:

07 април Порто - Спартак Москва 5:1 (Лига Европа)
10 април Портимонензе - Порто 2:3 (Лига ЗОН Сагреш)
14 април Спартак Москва - Порто 2:5 (Лига Европа)
17 април Порто - Спортинг Лисабон 3:2 (Лига ЗОН Сагреш)
20 април Бенфика - Порто 1:3 (Купа на Португалия)

Виляреал:

07 април Виляреал - Твенте 5:1 (Лига Европа)
10 април Валенсия - Виляреал 5:0 (Примера дивисион)
14 април Твенте - Виляреал 1:3 (Лига Европа)
18 април Виляреал - Реал Сарагоса 1:0 (Примера дивисион)
24 април Севиля - Виляреал 3:2 (Примера дивисион)


Досегашни срещи:

Порто - Виляреал

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Порто - 1.61
Равен - 4.00
Виляреал - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Порто - 1.60
Равен - 3.85
Виляреал - 5.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
140