Айнтрахт с обрат в Барселона


И. Ангелов

Айнтрахт с обрат в Барселона

Барселона посрещна Айнтрахт Франкфурт във втората среща от четвърт-финалите на Лига Европа между двата тима. След като преди седмица испанците се пребориха за 1:1 на гости, днес пред своята публика те отстъпиха с 3:2 и отпадат от турнира, а Айнтрахт преминава към полуфинал срещу Уест Хем Юнайтед, който днес унижи Лион във Франция.

Още във 2-ата минута бе отсъдена дузпа за гостите, която Костич вкара за 1:0. В 36-ата минута Костич взе и асистенция като изведе Боре, а колумбиецът вкара гол от световна класа за 2:0. Айнтрахт използваше смъртоносни контри през цялата среща, на които момчетата на Шави трудно издържаха, въпреки контрола на топката над 70% от времето.

Така на почивката Шави замени Педри с Де Йонг. Барса продължи да контролира и атакува, но получи нов гол в 67-ата минута. Тук Камада намери Костич в полето и без подготовка той вкара за 3:0. Последва отменен гол за Барселона в 85-ата минута поради засада на реализатора Бускетс, но в 91-ата минута все пак тимът стигна гол на полузащитника за 3:1. 

Последваха още над 10 минути доабвено време, като в 101-ата минута Барса получи шанс да бие дузпа, която Депай запрати право в Трап, но той не я улови и тя влезе в мрежата след удар и в горната греда за 3:2.

  Сподели
894