Анонс на четвърт-финалите от Лига Европа


И. Ангелов

Анонс на четвърт-финалите от Лига Европа

Айнтрахт Франкфурт - Барселона
Стадион: Дойче Банк Парк
Дата: 07.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Франкфурт елиминира Реал Бетис за да стигне до тази фаза на Лига Европа, където отново среща испанска опозиция в лицето на фаворита за спечелване на състезанието. Германците обаче нямат загуба в последните 7 мача, при 4 равенства в периода.

Барселона набра скорост и няма загуба в 14 срещи, което е най-добрата серия в топ 5 първенствата в Европа. Шави преобърна един сезон, който изглеждаше ще бъде катастрофа за каталунците. Така от него се очаква победа, въпреки че от тима липсват 8 души - Алвеш, Йонг, Депай, Умтити, Фати, Роберто, Балде и Ваге.

Барселона не загуби в 11 от последните си 12 срещи в Лига Европа, като е голям фаворит тук.

Прогноза: Айнтрахт Франкфурт - Барселона 0:2

 

Уест Хем Юнайтед - Лион
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 07.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.

След като елиминира един от фаворитите в лицето на Севиля, Уест Хем ще е пълен с увереност срещу друг от големите отбори, останали в Лига Европа. "Чуковете" имат 4 поредни победи пред своята публика.

Лион няма загуба в Лига Европа този сезон с 6 победи и 2 равенства. Френският тим има само 1 загуба в последните 11 на гости във всички турнири. 

В двата тима има някои проблеми, като при домакините Ландзини е с наказание, а Огбона с контузия. Ключовият този сезон Боуен се върна в последния мач и вкара победен гол за тима срещу Евертън. При гостите липсите са повече - Какере, Черки и Диоманде, като под въпрос са и Тете и Екамби. Муса Дембеле, който се свързва с трансфер към Уест Хем, е човекът във форма с 8 гола в последните си 12 мача.

Уест Хем допусна само 1 гол у дома в ЛЕ този сезон и това бе в последната среща от групите когато не играеше за нищо. Лион няма загуба в 8 мача в ЛЕ. Очаква се голям сблъсък между два от фаворитите в турнира.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Лион 1:0

 

РБ Лайпциг - Аталанта
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 07.04.2022 г.
Час: 19:45 ч.

Лайпциг ще играе с увереност след последното 4:1 на гости на Борусия Дортмунд през уикенда в Германия. Успехът бе още по-голям тъй като за първи път Борусия позволи пълен стадион в сезона. Сега Лайцпиг няма загуба в последните си 10 срещи във всички турнири.

Аталанта загуби последно 2:1 у дома от Наполи, който претендира за първото място в Италия. Този сезон обаче тимът има само 3 загуби като гост във всички състезания.

В двата тима особени проблеми няма. Аталанта спечели 4 поред в ЛЕ, и не допусна гол в 5 от последните 7 в турнира. Лайпциг разчита на феноменалния този сезон Нкунку в нападение, който е замесен в 36 гола от 36 срещи в сезона.

Прогноза: Лайпциг - Аталанта 2:2

 

Брага - Рейнджърс
Стадион: Мунисипал де Брага
Дата: 07.04.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Брага отстрани Монако с 3:1 от двете срещи и тук също ще е уверен след уикенда и победата с 3:2 над Бенфика в локалната португалска лига.

Рейнджърс загуби дербито на "Старата фирма" у дома през уикенда и изглежда няма да спечели титлата този сезон. В Лига Европа тимът има само 1 победа като гост, но тя бе 4:2 срещу Борусия Дортмунд.

Брага няма загуба у дома в Лига Европа и с по-голяма увереност преди срещата тимът е фаворит.

Прогноза: Брага - Рейнджърс 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1144