Палачите на английските отбори ще спретнат емоционален двубой


Н. Гавазов

Палачите на английските отбори ще спретнат емоционален двубой

Динамо Киев - Брага
Стадион: "Валери Лобановски", Киев
Дата: 07.04.2011
Час: 22:05
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Динамо Киев приема Брага в първа четвъртфинална среща от Лига Европа и ще се опита да продължи доброто си представяне в турнира, този път не срещу многомилионните селекции на предишните си противници, а срещу един скромен, но много грамотен в тактическо отношение тим, който обаче успя да изхвърли от турнира не кой да е, а английският Ливърпул.

Седем кръга преди края на Висшата лига на Украйна, нещата за Динамо изглеждат ясни относно амбициите на отбора за спечелване на титлата и 12-те точки разлика с лидера Шахтьор обезсмислят интригата за нея. През уикенда киевчани постигнаха класическа победа над борещия се за своето оцеляване Кривбас и по такъв начин запазиха дистанцията от пет точки от третия Металист, което поне засега ще осигури на столичани участие в Шампионската лига догодина. В турнира Лига Европа Динамо продължава да защитава доброто си име и отстрани по категоричен начин на 1/16-финалите турския Бешикташ, като Шевченко и Вукоевич отбелязаха половината от общо осемте гола във вратата на истанбулския гранд. На 1/8-финала украинците елиминираха амбициозния и многомилионен Манчестър Сити, като един от палачите на „гражданите" се превърна отново неостаряващия Швеченко.

Спортинг Брага постигна трудна победа при гостуването си на Бейра Мар и поне засега успя да запази третото място в първенството на Поругалия с точка пред Спортинг Лисабон. Очевидно е, че амбициите на отбора за класиране на едно от местата, даващи право на участие в Шампионска лига догодина няма да се осъществят, защото пет кръга преди края на шампионата разликата с втория Бенфика е 15 точки. В турнира Лига Европа Брага отстрани очаквано на 1/16-финалите полския Лех Познан, а на 1/8-финалите от същия турнир успя да излъже възродения Ливърпул, след минимална обеда у дома с 1:0 и нулево равенство на „Анфийлд.

Динамо е с лоши показатели срещу отбори от Португалия и в последните си десет мача срещу представители на малката южноевропейска страна записа седем загуби, като три от тях са домакински. През настоящия сезон Брага се сблъска вече с украински отбор в лицето на Шахтьор, срещу който записа две поражения - 0:3 у дома и 0:2 като гост. Динамо е непобеден в последните си седем европейски срещи. Впечатляващото е, че украинците нямат домакинска загуба в Лига Европа (Купата на УЕФА) от 1992 година. Брага, през настоящата си кампания в евротурнирите отбеляза само един гол като гост - срещу Партизан в груповата фаза на Шампионската лига.

Динамо и Брага отстраниха на 1/8-финалите в турнира Лига Европа английски отбори, което е достатъчен показател за сериозността на амбициите им да се представят достойно в турнира. Двубоят в Киев със сигурност ще бъде много емоционален, след като и двата тима изповядват атакуващ футбол. Гостите от Португалия ще се опитат да отбележат поне един гол, за да си осигурят леко предимство преди реванша, а Динамо от своя страна ще направи всичко възможно да развие сензационния си успех срещу Манчестър Сити. Като се има предвид впечатляващата форма на киевчани у дома, фаворит в мача са именно украинците.

Прогноза за: Динамо - Спотинг Брага 2:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Киев:

10 март Динамо Киев - Манчестър Сити 2:0 (Лига Европа)
13 март Динамо Киев - Ворскла 2:0 (Висша лига)
17 март Манчестър Сити - Динамо Киев 1:0 (Лига Европа)
20 март Днипро - Динамо Киев 1:0 (Висша лига)
02 април Динамо Киев - Кривбас 3:0 (Висша лига)

Брага:

10 март Брага - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
17 март Ливърпул - Брага 0:0 (Лига Европа)
21 март Брага - Рио Аве 1:0 (Суперлига)
27 март Оляненсе - Брага 0:2 (Суперлига)
02 април Бейра Мар - Брага 1:2 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Динамо Киев - Брага

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Динамо Киев - 1.60
Равен - 3.60
Брага - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Киев - 1.60
Равен - 3.60
Брага - 6.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128