Порто няма да допусне изненада срещу ЦСКА Москва


Н. Гавазов

Порто няма да допусне изненада срещу ЦСКА Москва

Порто - ЦСКА Москва
Стадион: "Драгао", Порто
Дата: 17.03.2011
Час: 22:05
Съдия: Кевин Блом (Холандия)


Порто посреща ЦСКА Москва в среща-реванш от осминафиналите на Лига Европа и ще се опита да продължи победния си ход в турнира. В първия мач между двата тима, който е игра преди три седмици на „Лужники" в руската столица португалците постигнаха много важна победа с 1:0. Въпреки, че московчани владееха повече топката, „драконите" създадоха по-опасните положения в мача и отправиха повече удари към вратата на своя противник. Единственият гол отбеляза Гуарин в 70-та минута на срещата, с което даде значителни шансове на своя тим да продължи в следващия етап на турнира.

Познайникът на българския ЦСКА - Порто се представя убедително в Лига Европа и в девет мача през настоящата си кампания записа само една загуба - срещу Севиля на 1/16-финалите в турнира, както и едно равенство в груповата фаза на съревнованието. Във вътрешния шампионат, в неделя „драконите" победиха с 2:0 като гост осмия в класирането Униао, а попаденията бяха дело на Гуарин в 59-та и Хълк в 90-та минута на срещата. По този начин Порто събра 65 точки от 23 мача и е едноличен лидер в първенството, а след домакинското равенство на Бенфика срещу Портимоненсе, разликата с „орлите" е вече 13 точки.

Представянето на ЦСКА в Лига Европа можем да разделим на две части - добро представяне в груповата фаза на турнира, където московските „армейци" записаха пет победи и едно равенство и противоречиво представяне в плейофите, в които руския гранд има победа, загуба и едно равенство. През миналата седмица беше даден стартът и във вътрешния шампионат, където в първия кръг ЦСКА се наложи с 2:0 над Амкар Перм, в мач, в който московчани имаха пълно превъзходство, което беше материализирано с двата гола на Игнашевич.

Най-вероятно домакините ще излязат със схема на игра 4-3-3. Вероятен състав: Хелтон; Супунару, Роландо, Отаменди, Фусиле; Фернандо, Белучи, Моутиньо; Хълк, Фалкао, Варела.

Гостите няма да променят игровата си постройка от мача на „Лужники" и схемата на игра ще бъде 4-4-2. Вероятен състав: Акинфеев; Шчеников, Игнашевич, Березуцки, Набабкин; Алдонин, Мамев, Хонда, Дзагоев; Доумбиа, Лав.

ЦСКА се е срещал в своята история осем пъти с отбори от Португалия и баланса е 2 победи, три равенства и три загуби. Преди да загуби от Севиля, Порто спечели осем от последните си девет домакински мачове в Европа. Нападателят на португалския гранд Фалкао със своите седем гола е водач сред голмайсторите в Лига Европа. Най-близо до него е нападателят на ЦСКА Нецид с шест попадения на сметката си. ЦСКА и Порто за отправили най-много удари към вратите на противниците си от всеки един друг отбор в турнира - по 69.

Докато в първата среща между двата отбора беше много трудно да определим кой ще бъде фаворит в мача, сега нещата не стоят по този начин и след победата в Москва, няма причина да се съмняваме, че Порто е с най-големи шансове да спечели и втория двубой от осминафиналите на турнира.

Прогноза за: Порто - ЦСКА Москва 1:0


Порто:

23 февруари Порто - Севиля 0:1 (Лига Европа)
26 февруари Олянензе - Порто 0:3 (Суперлига)
05 март Порто - Витория Гимараеш 2:0 (Суперлига)
10 март ЦСКА Москва - Порто 0:1 (Лига Европа)
14 март УД Лейрия - Порто 0:2 (Суперлига)

ЦСКА Москва:

22 февруари ЦСКА Москва - ПАОК 1:1 (Лига Европа)
28 февруари ЦСКА Москва - Шинник 1:0 (Купа на Русия)
06 март Зенит - ЦСКА Москва 1:0 (Суперкупа на Русия)
10 март ЦСКА Москва - Порто 0:1 (Лига Европа)
13 март ЦСКА Москва - Амкар 2:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Порто - ЦСКА Москва

5 мача
3 победи за Порто
2 равенства
0 победи за ЦСКА Москва
Голова Разлика: 4:0 за Порто


Коефициенти от bet365:
Порто - 1.44
Равен - 4.20
ЦСКА Москва - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Порто - 1.47
Равен - 4.10
ЦСКА Москва - 6.80

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165