Брага смята да подобри домакинското си представяне срещу Ливърпул


П. Пенков

Брага смята да подобри домакинското си представяне срещу Ливърпул

Брага - Ливърпул
Стадион: "Мунисипал", Брага
Дата: 10.03.2011
Час: 20:00
Съдия: Серж Гуймени (Белгия)

В осминафинелен двубой от турнира Лига Европа, Спортинг Брага приема Ливърпул на стадион "Мунисипал" от 20:00 часа българско време. Португалците достигнаха до този етап на надпреварата, след като в миналия кръг се справиха с Лех Познан, побеждавайки полски тим с общ резултат 3:0. Съставът на Домингос Пасиенся остана доволен, че ще срещне Ливърпул, тъй като Брага желае да подобри доброто си представяне у дома срещу английските отбори. По-рано през този сезон, те победиха Арсенал и Селтик съответно с 2:0 и 3:0 в Шампионска лига, докато през сезон 2008/2009г. в Купата на УЕФА, Портсмут също не успя да отблежи гол при гостуването си на "Мунисипал". В момента Спортинг Брага заема шестата позиция във временното класиране в португалската Суперлига, като целта на отбора през този сезон, е финиширане на позиция, която ще им осигури участие в европейските клубни турнири през следващата година. Шампионската титла не влиза в сметките на Домингос Пасиенся, тъй като лидера Порто е на цели 31 точки през Брага.

Съперникът им Ливърпул пък си осигури участие в осминафиналната фаза на Лига Европа, слагайки край на участието на Спарта Прага в европейската надпревара. Първата среща между тези два тима завърши при нулево равенство, но при реванша на "Анфийлд", Ливърпул постигнаха минимална победа с 1:0, благодарение на холандеца Дирк Каут. Каут се представи прекрасно и при срещата с Манчестър Юнайтед в неделя от английската Висша лига. Съставът на Кени Далглиш постигнаха победа с 3:1 на вечния си съперник, като и трите попадения бяха дело на холандеца, като основен негов асистент беше новото попълнение Луис Суарес. Така Ливърпул зае шестата позиция в подреждането, на 6 точки от петия Тотъм и на 9 от четвъртия Челси.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард няма да вземе участие в двубоя срещу Спортинг Брага, тъй като мениджъра на червените реши да даде почивка на халфа. Джерард се оплакваше от болки в слабините преди двубоя с Юнайтед, като това може би е превантивна мярка от страна на Далглиш.

Прогноза: Спортинг Брага - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Брага:

17 февруари Лех Познан - Брага 1:0 (Лига Европа)
20 февруари Брага - Пасош де Ферейра 1:2 (Суперлига)
24 февруари Брага - Лех Познан 2:0 (Лига Европа)
28 февруари Навал - Брага 0:0 (Суперлига)
06 март Брага - Бенфика 2:1 (Суперлига)

Ливърпул:

12 февруари Ливърпул - Уигън 1:1 (Висша лига)
17 февруари Спарта Прага - Ливърпул 0:0 (Лига Европа)
24 февруари Ливърпул - Спарта Прага 1:0 (Лига Европа)
27 февруари Уест Хем - Ливърпул 3:1 (Висша лига)
06 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Брага - Ливърпул

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Брага - 2.90
Равен - 3.20
Ливърпул - 2.50

Коефициенти от Offsidebet:
Брага - 2.95
Равен - 3.15
Ливърпул - 2.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
180