Динамо е лек фаворит в домакинството си на Сити


Т. Михайлов

Динамо е лек фаворит в домакинството си на Сити

Динамо Киев - Манчестър Сити
Стадион: "Валери Лобановски", Киев
Дата: 10.03.2011
Час: 22:05
Съдия: Флориан Майер (Германия)


Динамо Киев посреща Манчестър Сити в един от най-интересните двубой от 1/8-финалите на Лига Европа. “Гражданите” ще имат сложната задача да търсят добър резултат на “Валери Лобановски”, където Динамо се представя изключително стабилно.

След като преодоля група в компанията на БАТЕ, АЗ Алкмаар и Шериф Динамо отстрани Бешикташ в 1/16-финалите на турнира след два страхотни мача. Впечатляваща бе победата с 4:1 на “Исмет Инюню”, последвана от гръмко 4:0 у дома. Именно в Киев възпитаниците на Юри Семин показват впечатляваща форма като нямат загуба в 6 мача, в 3 от които не допуснаха гол. Последното им поражение пред собствена публика датира от декември 2009 – 1:2 от тогавашния шампион на Европа Барселона.

Манчестър Сити преодоля гръцкия Арис в предишния кръг като решителен се оказа реваншът, спечелен с 3:0 на “Ийстлендс”. В Солун мачът завърши 0:0, като “гражданите” пропуснаха да нанесат първа домакинска победа на гърците за последните 40 години. Възпитаниците на Роберто Манчини са с 3 поредни мача като гост в Европа без победа. В Англия кипи жестока битка за местата даващи право за участие в Шампионската лига и Сити може да подцени Лига Европа, за да се постигне голямата цел.

Динамо Киев има 18 срещи срещу английски съперници, в които е постигнал 3 победи, 5 равенства и 10 загуби. И трите успеха са постигнати пред собствена публика. Сити не е срещал съперник от Украйна в досегашната си история.

Юри Семин няма особени проблеми с контузени футболисти. Украинското първенство бе подновено този уикенд като Динамо надигра Металург Донецк с 2:0 като гост, но изостава на 12 точки от лидера Шахтьор. Коло Туре е временно със спрени рпава, след като бе уличен в употреба на допинг. В момента тече разследване по случая. Адам Джонсън е контузен. “Гражданите” победиха Уигън с 1:0 в последния кръг и държат третата позиция.

Двубоят на “Валери Лобановски” е изключително завързан като от голямо значение е настройката на двата отбора за мача. По-мотивирани би трябвало да са домакините, за които турнирът е приоритет, тъй като Шахтьор е недостижим в Украйна. Сити е раздиран между желанието на феновете за първи трофей от 34 години и стремежа за попадане в Топ 4 и участие в Шампионската лига догодина. Домакините са лек фаворит, но и равенството е добър залог.

Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Киев:

25 януари Макаби Хайфа - Динамо Киев 2:2 (Приятелски мач)
28 януари Динамо Киев - Нижни Новгород 1:1 (Приятелски мач)
17 февруари Бешикташ - Динамо Киев 1:4 (Лига Европа)
24 февруари Динамо Киев - Бешикташ 4:0 (Лига Европа)
05 март Металург Донецк - Динамо Киев 0:2 (Висша лига)

Манчестър Сити:

20 февруари Манчестър Сити - Нотс Каунти 5:0 (ФА Къп)
24 февруари Манчестър Сити - Арис 3:0 (Лига Европа)
27 февруари Манчестър Сити - Фулъм 1:1 (Висша лига)
02 март Манчестър Сити - Астън Вила 3:0 (ФА Къп)
05 март Манчестър Сити - Уигън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Динамо Киев - Манчестър Сити

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Динамо Киев - 2.50
Равен - 3.20
Манчестър Сити - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Динамо Киев - 2.55
Равен - 3.15
Манчестър Сити - 2.75

Прогноза: Динамо Киев - Манчестър Сити 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
223