Виляреал ще си тръгне доволен от Наполи


Т. Михайлов

Виляреал ще си тръгне доволен от Наполи

Наполи - Виляреал
Стадион: "Сао Паоло", Неапол
Дата: 17.02.2011
Час: 20:00
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)


Наполи посреща Виляреал в първи 1/16-финал от турнира Лига Европа. На пръв поглед изглежда, че това е дербито на кръга, тъй като се изправят вторият в Италия и четвъртият в Испания. Не е ясно обаче дали турнирът е с еднакъв приоритет и за двата тима.

Наполи е в преследване на трета шампионска титла на Италия в своята история като изостава само на три точки от лидера Милан. В последния кръг “партенопей” победиха с 2:0 не кого да е, а Рома, при това с 10 души на “Олимпико”. Единсон Кавани, който е под наем от Палермо отбеляза двата гола и за пореден път привлече погледите на най-големите грандове на Стария континент. През есента Наполи излезе от група с Ливърпул, Стяуа и Утрехт като именно Кавани вкара решителен гол в 93-ата минута в псоледния мач срещу румънците. Грава и Витале са единствените контузени в състава на неаполитанци.

Виляреал е стъпил на четвъртото място в Примера и по всичко изглежда, че ще успее да се класира поне за квалификациите за Шампионската лига догодина. “Жълтата подводница” има аванс от цели 7 точки пред 5-тия Атлетик Билбао. Валенсия е трети с 2 повече, така че може да се мисли и за атака на мястото даващо право на директно участие в най-престижната надпревара. В последния кръг на Примера Виляреал имаше тежко гостуване на Ла Коруня, което загуби с 1:0. Защитникът Анхел е аут до края на сезона. Други сериозни травми в състава на Виляреал няма.

Фактът, че Виляреал е в по-спокойна позиция във вътрешното първенство ги прави фаворит за крайния успех в този 1/8-финал. Освен това нивото на Примера е по-високо от това в Серия А и местата, които заемат двата тима заблуждават. На “Сан Паоло” Наполи едва ли ще загуби, но за тима едно отпадане няма да е фатално, тъй като шампионската титла не е непостижима цел. Равенството изглежда логичен развой на срещата под Везувий.

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

26 януари Наполи - Интер 0:0 - 4:5 сл. дузпи (Купа на Италия)
30 януари Наполи - Сампдория 4:0 (Серия А)
02 февруари Киево - Наполи 2:0 (Серия А)
06 февруари Наполи - Чезена 2:0 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)

Виляреал:

18 януари Севиля - Виляреал 3:0 (Купа на Краля)
23 януари Виляреал - Реал Сосиедад 2:1 (Примера)
30 януари Еспаньол - Виляреал 0:1 (Примера)
05 февруари Виляреал - Леванте 0:1 (Примера)
13 февруари Депортиво Ла Коруня - Виляреал 1:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Наполи - Виляреал

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Наполи - 2.10
Равен - 3.30
Виляреал - 3.50

Прогноза: Наполи - Виляреал 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193