Арсенал ще довърши работата с Бенфика


И. Ангелов

Арсенал ще довърши работата с Бенфика

Арсенал - Бенфика
Стадион: Георгиос Карайскакис
Дата: 25.02.2021 г.
Час: 19:55 ч.

Арсенал се намира в малко по-добро положение от противника след като миналата седмица двата тима се разделиха при 1:1. Междувременно "артилеристите" очаквано отстъпиха на Манчестър Сити, макар минимално във Висшата лига, но неприятното и за двата отбора тук ще бъде пътуването чак до Гърция за тази среща.

Бенфика няма загуба в последните си 6 срещи, но победите в периода са само 2, едната от които срещу противник извън елита на Португалия. На гости тимът спечели само веднъж в последните 6 мача, като изходът от последната среща с Арсенал можеше да е и далеч по-лош ако англичаните бяха по-концентрирани.

Откъм състави, Роб Холдинг получи травма в главата и ще пропусне заедно с Томас Партей. Бившият бранител на Бенфика Давид Луиз и колегата му от бразилския национал Габриел бяха резерви срещу Сити, като могат да се включат със свежест тук. Лаказет не участва в последните 3 мача и може да получи минути, заедно с Емил Смит-Роу и Дани Себайос, които също почиваха за срещата със Сити.

Бенфика няма да разчита на Жардел и Андре Алмейда, като видяхме бившите кадри на Висшата лига Адел Таарабт, Николас Отаменди и Ян Фертонген в последната среща между тези отбори. Сега те могат да се появят отново срещу познат съперник.

Бенфика няма загуба в 8, а Арсенал - в 7 мача в Лига Европа поред. И двата тима не са в най-добро състояние, но с оглед дадената почивка на важни имена и представянето в първия кръг, англичаните са фаворити.

Прогноза: Арсенал - Бенфика 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Бенфика (Жорже Жезус)
 
Лайте
   
Верисимо
Отаменди
Фертонген
Гонкалвеш
Пидзи
Вайгъл
Таарабт
Грималдо
Нунез
Валдшмит
Лаказет
Обамеянг
Роу
Пепе
Шака
Себайос
Тиърни
Соареш
Габриел
Луиз
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Бенфика 2:1

  Сподели
731