Бенфика и Арсенал ще са равни в Рим


И. Ангелов

Бенфика и Арсенал ще са равни в Рим

Бенфика - Арсенал
Стадион: Щадио Олимпико
Дата: 18.02.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Заради пандемичната обстановка от коронавирус двете срещи между Бенфика и Арсенал ще се играят на неутрален стадион - първо в Италия, а след това в Гърция. Това положение е далеч от перфектно за двата тима, след като "домакинът" Бенфика има 12 победи в 16-те си домакинства в Португалия този сезон.

Арсенал пък има натоварен график и след тази важна среща трябва да мисли и за лидера във Висшата лига Манчестър Сити, който среща само след дни. 

Откъм състави, при португалците контузени са Жардел и Андре Алмейда. Джан Лука Валдшмит се върна от травма в последното равенство 1:1 на гости на Морейренсе през уикенда. Бившият защитник на Тотнъм Ян Фертонген ще си припомни дербитата с Арсенал, а гостите познават и неговия колега в защита Николас Отаменди, от периода му в Манчестър Сити. Друг кадър от Висшата лига е Адел Таарабт, който от нападател в миналото, в Бенфика има нетипична роля в защитата, и не е и титуляр.

Арсенал постави под въпрос трима човека. Киеран Тиърни и Томас Партей може би няма да бъдат рискувани, а Пиер-Емерик Обамеянг получи удар в глезена в последната победа над Лийдс, където вкара 3 гола, и може също да бъде съхранен.

В Лига Европа Арсенал вкара поне по 3 гола в последните си 5 срещи. Тимът е на поредица от 6 победи в този турнир. Бенфика вкара поне по 2 гола в последните 7 мача в ЛЕ, и допусна поне по 2 в 8 от последните 10 в турнира. 

Арсенал загуби 3 от последните си 4 мача като гост. На хартия тимът е фаворит, но с оглед предстоящата среща с Манчестър Сити и потенциалното отслабване на състава от Микел Артета, резултатът може и да премине в полза на Бенфика.

Прогноза: Бенфика - Арсенал 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Райън
   
Холдинг
Луиз
Белерин
Соарес
Себайос
Шака
Пепе
Одегор
Сака
Лаказет
Нунез
Сеферович
Евертон
Рафа
Вайгл
Пидзи
Грималдо
Гонкалвеш
Отаменди
Фертонген
   
Влаходимос
 
Бенфика (Жорже Жезус)

Обоснована прогноза: Бенфика - Арсенал 2:2

  Сподели
330