Йънг Бойс ще се поздрави с успех срещу ЦСКА


FUTBOL-TV

Йънг Бойс ще се поздрави с успех срещу ЦСКА

Йънг Бойс - ЦСКА
Стадион: "Ванкдорф", Берн
Дата: 05.11.2020 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Лоурънс Висер (Белгия)


ЦСКА гостува на Йънг Бойс в трети мач и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Настроението е лагера на "армейците" е приповдигнато след силния мач, който направиха срещу Рома на "Олимпико" (0:0) и последвалия успех в родния шампионат (1:0 над Царско село), с което сложиха край на негативната се серия. Все пак домакините ще са в ролята на фаворити, макар ЦСКА вече да се справи с един тим от Швейцария (победа с 3:1 над Базел). Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Очаква се наставникът на ЦСКА Дани Моралес да заложи на почти същия стартов състав, който излезе в Рим точно преди седмица. На този етап се очертава само една промяна. Юрген Матей ще играе на мястото Петър Занев в титулярния състав. Нидерландецът вече е напълно възстановен от разтежението, което получи по време на гостуването на Арда, и тренира на пълни обороти.

Заради травмата от двубоя в Кърджали той пропусна визитата на Рома на "Олимпико" и победния мач срещу Царско село. В негово отсъствие ЦСКА бе доста по-стабилен в отбрана и не допусна гол в две поредни срещи, което се случва за първи път от началото на сезона. Опитният Петър Занев напусна принудително двубоя с Царско село в неделя. 35-годишният бранител се подготвя на облекчен режим и за него ще се решава в минутите преди мача, но е по-вероятно той да остане на пейката.

Освен Матей, на линия е и Пламен Гълъбов, който не е играл от равенството 2:2 с Етър на стадион "Ивайло" преди месец. Шуменецът се готви на пълни обороти от десетина дни и също е сред опциите за гостуването на Йънг Бойс. Гълъбов и Матей бяха титуляри при победата над Базел в Швейцария. В дясната зона на отбраната сред титулярите ще се завърне Тибо Вион, който получи почивка срещу Царско село. Той ще замени Иван Турицов, изиграл пълни 90 минути в неделя. Али Соу и Георги Йомов също получиха почивка, макар да им се наложи да влизат срещу "царете". Соу дори се отчете с асистенция.

Жеферсон, който напусна терена с болежки, ще е на линия за двубоя. Тиаго също може да бъде използван. Португалецът не попадна в групата за мача с Царско село. Именно той реши предишната визита на ЦСКА в Швейцария, когато се появи като резерва и с два гола обърна развоя на мача. Едното крило в четвъртък със сигурност ще е Йомов, а за другото ще се избира между Кейта, Кери и Синклеър.

Швейцарският шампион Йънг Бойс получи голямо предимство преди срещата между двата отбора в четвъртък. Оказа се, че тимът от Берн няма да играе в шампионатен мач през уикенда срещу Лугано, тъй като двубоят бе отложен.

Така Йънг Бойс имаше 7 дни за възстановяване след тежкото гостуване на Клуж (1:1), докато българският тим продължи с поредицата от мачове четвъртък-неделя вече трета седмица.

Причина за отложения мач на Йънг Бойс е неговият противник - Лугано, който има двама играчи с положителни тестове за Ковид-19, а други шестима са под карантина. Поради тази причина клубът е поискал отлагане на сблъсъка и швейцарската федерация се е съгласила.

Срещата между Йънг Бойс и ЦСКА от групите на Лига Европа ще се играе при закрити врата. Швейцарският шампион имаше възможност да позволи публика в първата среща срещу Рома, която загубиха с 1:2. Тогава на трибуните имаше 1000 зрители, колкото бяха разрешени към тогавашния етап в годината.

Впоследствие обаче местните власти в кантона "Берн" взеха решение, че всички домакински мачове на отбора трябва да се играят без публика, а забраната важи до 23 ноември. Това означава, че има вероятност за следващия домакински мач на отбора срещу Клюж все пак може да бъде пусната публика. Такава обаче няма да има срещу ЦСКА.

Бившият национал Петър Александров сравни пред колегите от Dsport класата на Йънг Бойс с тази на Базел, който е съперник на "червените“ в Лига Европа. Двубоят между двата тима е в четвъртък.

"По мое мнение Йънг Бойс е по-добър от Базел. Разбира се всеки мач трябва да се изиграе. Йънг Бойс играе на изкуствен терен, който смятам, че ще бъде доста неудобен за футболистите на ЦСКА. Този отбор има по-добро самочувствие от Базел, защото е шампион. Те имат по-добър и по-дълъг кадър“, коментира треньорът, който в момента работи като асистент в Арау.

"На изкуствения терен топката върви доста по-бързо и отскача по различен начин. Не може да се нагодиш с няколко тренировки. По-различно е когато искаш да тръгнеш или да спреш на терена. Има много разлики, които трябва да се имат в предвид. Йънг Бойс тренира всеки ден на този терен и това е предимство. Те тренират на естествен терен само преди да гостуват, за да свикват и те. Миналата година дори победиха Ювентус, който имаше доста проблеми на изкуствения терен“, разказа Александров.

"Тук отново нападението е по-добро от защитата. Ако от ЦСКА искат да търсят някакво предимство, трябва да търсят по-слабата защита на Йънг Бойс. В атака имат много силен централен нападател – Жан-Пиер Нсаме. Миналата година той вкара 30 гола и стана голмайстор. Имаше оферти, но от клуба прецениха, че не е моментът да го продават. Цената му е около 10 милиона евро. Треньорът е в отбора от доста време. Аз съм играл с негово в Люцерн, когато беше 18-годишен. Жерардо Сеоане е роден в Швейцария, но фамилията му идва от Ла Коруня, където беше и футболист. Той е момче, което говори много езици, отворен е и това му помага да постига успехи в кариерата си на треньор“, добави Петър Александров.

 

ПРОГНОЗА: ЙЪНГ БОЙС - ЦСКА 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
587