Анонс на 1/8-финалите на Лига Европа - срещите в четвъртък


Н. Гавазов

Анонс на 1/8-финалите на Лига Европа - срещите в четвъртък

След като в сряда вечер бяха определени четирима участника в четвъртфиналите на Лига Европа, днес ще станат известни последните четири тима, които ще заминат за Германия за да участват в мини-турнира там, който трябва да определи победителя във втория по значимост клубен турнир в Европа. FUTBOL TV представя на вниманието на своите читатели анонс на днешните срещи.

Байер Леверкузен - Рейнджърс

Стадион: "БайАрена", Леверкузен

Дата: 06.08.2020г.

Час: 19:55

Съдия: Дани Макели (Нидерландия)

Мнозина вече отписаха колектива на Стивън Джерард в Лига Европа, след като тимът му претърпя домакинско поражение с 3:1 в първия мач с Байер. Наистина, шотландците трябва да извършат подвиг, за да достигнат до четвъртфиналите на турнира, но какво ли не сме виждали във футбола, така че едно подценяване на съперника от страна на "фармацевтите" би донесло голяма изненада в днешната среща.  

В полза на рейнджърите е получената неотдавнашна игрова практика в официален мач (стартира новият сезон на шампионата на Шотландия), където те успяха да победят минимално Абърдийн. Въпреки това Байер също сравнително наскоро завърши кампанията 2019/20, заемайки пето място в крайното класиране на Бундеслигата и губейки от Байерн на финала за Купата на Германия.

Паулиньо и Демирбай са аут за мача, гостите са без Катич, Балогон и Руф.

Фаворит в срещата е германският колектив, но можем да бъдем сигурни, че британците ще дадат битка на съперника си. Най-нормалното е да очакваме победа за Байер и именно този знак ще препоръчаме на онези почитатели на залозите, които не са фенове на изненадите. Равенството пък изглежда напълно разумно за любителите на силните усещания.

Прогноза: Байерн - Рейнджърс 2:1

 

 

Севиля - Рома

Стадион: "МСВ-Арена", Дуисбург

Дата: 06.08.2020г.

Час: 19:55

Съдия: Бьорн Куйперс (Нидерландия)

Без съмнение, сблъсъкът между Севиля и Рома е един от най-интересните на този етап в Лига Европа и няма никакво съмнение, че този мач е истинско изкушение за почитателите на залозите. Смело можем да кажем, че един от тези два тима е претендент за спечелване на турнира. Първата среща не се проведе заради пандемията с коронавируса, ето защо победителят ще бъде определен в една среща, а в нея може да се случи всичко.

Пауло Фонсека проведе противоречива кампания в дебютния си сезон в Рома, но на финала на Серия А успя да класира "вълците" в Лига Европа, постигайки серия от осем мача без загуба. Ще продължи ли добрата формата на римляните и в евротурнирите? Това е труден въпрос, защото съперник е Севиля, а това е тим, който по традиция умее да се бие в евротурнирите, макар че андалусците имаха огромни проблеми срещу румънския Клуж в четвъртфиналите и се спасиха от напускане на състезанието благодарение на гола на Йосеф Ел-Несири в 82-та минута на срещата в Клуж. Ако говорим за цялостното представяне на севилци през сезона, то е положително - хората на Хулиен Лопетеги са без загуба от средата на февруари, а тимът завърши кампанията си на четвърто място в Примера дивисион.

Прогноза: Севиля - Рома 2:1

 

Базел - Айнтрахт

Стадион: "Сент Якобс Парк", Базел

Дата: 06.08.2020г.

Час: 22:00

Съдия: Матео Лаос  (Испания)

Първата среща между двата отбора завърши с категорична победа на Базел. Впрочем, не можем да кажем, че швейцарците доминираха в Германия. Напротив, "орлите" бяха по-активния отбор, но гостите след като вкараха в средата на първото полувреме, започнаха да дебнат съперника си на контраатаки и извлякоха големи ползи от това, отбелязвайки още две попадения в края на първата част. Така Базел направи огромна крачка към следващия етап и само някакво чудо може да преобърне ситуацията.

Иначе като цяло швейцарците могат да смятат този сезон за провален. Те отстъпиха титлата на Йънг Бойс, а накрая позволиха на Сент Гален да се разположи на второто място във вътрешното първенство.

Айнтрахт също няма с какво да се похвали. "Орлите" са сянка на себе си от миналогодишната кампания, но това се очакваше, след като тимът се раздели с някои от лидерите си преди началото на кампанията, а треньорският щаб и ръководството на клуба така и не намери достойни заместници на заминалите. Силен завършек на кампанията с три победи и равенство в последните четири срещи, но девето място в крайното класиране на Бундеслигата - това като цяло не е добре за тим, който имаше десет точки повече през миналия сезон и претендираше за билет за Шампионска лига.

Прогноза: Базел - Айнтрахт 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
200