Юнайтед е готов да напусне терена в Белград при расизъм


Н. Гавазов

Юнайтед е готов да напусне терена в Белград при расизъм

Защитникът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър заяви, че неговият отбор е готов да напусне терена, ако се сблъска с  расизъм по време на мача  от Лига Европа срещу Партизан в Белград.

Миналата седмица Магуайър бе част от националния отбор на Англия, чиито играчи бяха подложени на расистки обиди по време на мача срещу България в София. Местните фенове отправиха  нацистки поздрави и издадоха маймунски звуци и само намесата на гостуващите футболисти предотврати прекратяването на срещата.

В четвъртък вечерта Магуайър, Маркус Рашфoрд и останалите им съотборници ще играят в столицата на Сърбия, страна, която подобно на България,  има големи проблеми с расизма и  Хари е готов за най-лошия сценарий.

"Ще се доверим на триетапния протокол на УЕФА. Разбира се, в София имаше отвратителна атмосфера и не искам да се сблъсквам отново с това.

Позитивно сме настроени и се надяваме на страхотна атмосфера, всички нямаме търпение да играем.

Ако обаче нещо се обърка, ще се придържаме към триетапния протокол на УЕФА. Сигурен съм, че хората на терена и извън него ще направят това, което е най-добро за бъдещето", заяви Магуайър.

  Сподели
132