ЦСКА ще вземе първия мач срещу Заря


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе първия мач срещу Заря

ЦСКА - Заря Луганск
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 08.08.2019 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Сандро Шерер (Швейцария)


ЦСКА приема украинския Заря Луганск в първа среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа. "Армейците" стигнаха трудно до тази фаза. След лесните мачове с Титоград, последваха трудни срещи с Осиек, като във втората се стигна до продължения и дузпи. Добрата новина за Люпко Петрович е, че успя да даде почивка на малка част от играчите и сега се надява всичките футболисти да са в добро състояние. Прогнозата на FTV и Futbolbet е за знак - 1.

Енрике Рафаел не беше картотекиран за мачовете със Заря от Лига Европа. Бразилецът вече тренира на пълни обороти и е много близо да завръщане в основния състав на "армейците". Техничарят все още не е записал игрови минути през новия шампионат. Той може да бъде записан евентуално за двубоите срещу победителя от двойката Еспаньол - Люцерн, но това ще стане, само ако ЦСКА успее да елиминира украинския отбор.

Без картотека за Лига Европа отново е и защитникът Стойчо Атанасов. За сметка на това младите Митко Митков, Мартин Смоленски и Йоан Бауренски са уредени като юноши на отбора и във всеки един момент могат да бъдат на разположение на треньорския щаб на "червените".

Очакванията са, че в състава на ЦСКА ще има точно една промяна в сравнение с 11-те, които стартираха в реванша срещу Осиек. Това ще е включването на Евандро, който тогава не можеше да вземе участие, тъй като тогава страдаше от грип. Бразилецът обаче се възстанови за последния шампионатен мач - срещу Ботев Враца и дори вкара победния гол в срещата. Все още обаче не е напълно ясно кой ще седне на пейката. Единият вариант е това да е някой измежду Кристиян Малинов или Жанио Бикел. Другата опция е това да бъде централен защитник. В случай, че Петрович избере тази опция, то на пейката ще седне Нуно Томаш.

"Не знам как ще издържим в тази натоварена програма, която ни предстои. Ще ни бъде тежко в този натоварен график, тъй като нямаме толкова много избор в състава. В защита, като цяло, играта изглежда добре, но в средата и в атака не разполагаме с чак толкова различни изпълнители. Когато Евандро не вкарва - ще имаме проблеми", завърши Люпко Петрович.

В дните преди мача Заря Луганск се подсили с нов нападател. Това е 20-годишният футболист на Динамо Киев Назарий Русин. Срокът на наема е за една година. Въпреки крахката си възраст Русин вече има записани мачове в евротурнирите. Дебютира в тях още през 2017 г., в двубой на Динамо Киев срещу албанския Шкендербеу. За украинския гранд е изиграл и 20 мача в първенството, в които е реализирал 5 гола. Не е изключено той да стартира като титуляр на "Васил Левски".

"Познавам ЦСКА много добре. И миналата година играх срещу тях с ФК Рига. В първия мач няма да се затваряме. Ще играем отворено, но много важно е след срещата в София реваншът да остане отворен, защото всичко ще се реши на него. Не бих бил против и да спечелим в България. Но пак казвам, финалът на този дуел ще е в Запорожие. Ще е интересен сблъсък", сподели треньорът на Заря - Виктор Скрипник.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЗАРЯ ЛУГАНСК 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
04.08.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 0 Ботев Враца
01.08.2019 ЛЕ Квалификации Осиек 1 - 0 ЦСКА София
28.07.2019 Първа ПФЛ Славия 1 - 2 ЦСКА София
25.07.2019 ЛЕ Квалификации ЦСКА София 1 - 0 Осиек
20.07.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 3 Черно море


Последни 5 срещи - Заря Луганск
(Украйна)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
04.08.2019 Премиер Лига Заря Луганск 1 - 1 Днипро-1
01.08.2019 ЛЕ Квалификации Заря Луганск 1 - 0 Будучност Подгорица
28.07.2019 Премиер Лига Ворскла Полтава 0 - 1 Заря Луганск
25.07.2019 ЛЕ Квалификации Будучност Подгорица 1 - 3 Заря Луганск
18.07.2019 Приятелски срещи Заря Луганск 3 - 1 ФК Мариупол


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
500