Сити ще излъже Ювентус


Т. Михайлов

Сити ще излъже Ювентус

Манчестър Сити - Ювентус
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 30.09.2010
Час: 22:05
Съдия: Едуардо Итуралде Гонсалес (Испания)


Манчестър Сити посреща Ювентус в дербито на Група А в Лига Европа. Многомилионната селекция на Роберто Манчини постигна успех в първия кръг срещу Ред Бул, докато Старата госпожа не можа да победи полския Лех.

Сити определено набира форма, като след колебливия старт във Висшата лига вече приближи лидерите. В събота “гражданите” спечелиха второ голямо дерби за сезона, надигравайки с 1:0 шампиона Челси с гол на Карлос Тевес. Преди това “небесносините” бяха разбили и Ливърпул с 3:0, което е сигурен знак, че те са силни срещу силните.

Ювентус започна доста зле сезона и в Италия и в Европа. В Серия А торинци са с актив от 2 победи, две загуби и равен като в последния кръг възвърнаха самочувствието си след успех с 4:2 над Каляри. Въпреки, че е едва 7-ми Ювентус не бива да се притеснява, тъй като лидерът Интер е на три точки пред тях.  В неделя на Старата гопожа и предстои гостуване именно на “нерадзурите”.

Манчестър Сити и Ювентус се срещат през 1976/1977 в турнира за Купата на УЕФА. Англичаните печелят с 1:0 у дома, но италианците продължават след 2:0 в Торино. След това Юве отстранява и Манчестър Юнайтед, а накрая триумфира в турнира. На следващата година Сити отстранява Милан в същия турнир след 2:2 в Италия и 3:0 на “Мейн Роуд”. Това са единствените случаи, в които тимът среща италианци.

Ювентус има 38 мача с англичани, в които е записал 15 победи, 8 равни и 15 загуби. Последния им успех на Острова датира от 1996, когато побеждават Манчестър Юнайтед с 1:0 в групите на Шампионската лига. След това “бианконерите” имат 8 загуби и един равен на Албиона. Конкретно в Манчестър освен споменатия успех Юве има 2 равни и 4 загуби.

Жером Боатенг е възстановен и може да започне като титуляр. Майка Ричардс също е на линия. Шон Райт-Филипс е под въпрос с болки в колената. Уейн Бридж и Александър Коларов са аут. При Ювентус също няма много проблеми като Хорхе Мартинес е възстановен.

Манчестър Сити все още е далеч от дните, в които да се нарече европейски гранд, какъвто безспорно е Ювентус. Изглежда обаче, че “гражданите” са в по-добра форма от своя съперник, който в същото време играе много трудно в Англия. Домакините ще успеят да спечелят двубоя, най-вероятно минимално.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

11 септември Манчестър Сити - Блекбърн 1:1 (Висша лига)
16 септември Ред Бул Залцбург - Манчестър Сити 0:2 (Лига Европа)
19 септември Уигън - Манчестър Сити 0:2 (Висша лига)
22 септември Уест Бромич - Манчестър Сити 2:1 (Карлинг Къп)
25 септември Манчестър Сити - Челси 1:0 (Висша лига)

Ювентус:

12 септември Ювентус - Сампдория 3:3 (Серия А)
16 септември Ювентус - Лех Познан 3:3 (Лига Европа)
19 септември Удинезе - Ювентус 0:4 (Серия А)
23 септември Ювентус - Палермо 1:3 (Серия А)
26 септември Ювентус - Каляри 4:2 (Серия А)


Досегашни срещи:


Манчестър Сити - Ювентус

2 мача
1 победа за Манчестър Сити
0 равенства
1 победа за Ювентус
Голова Разлика: 2:1 за Ювентус


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.66
Равен - 3.60
Ювентус - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214