Всичко ще трябва да се реши в Австрия


П. Пенков

Всичко ще трябва да се реши в Австрия

Берое - Рапид Виена
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 29.07.2010
Час: 19:00
Съдия: Хуберт Сийевич (Полша)


В първи двубой от третия квалификационен кръг на турнира Лига ЕВропа, Берое приема на стадион "Георги Аспарухов" австрийския Рапид Виена. Старозагорци успяха да си осигурят участие в евротурнира, след като спечелиха Купата на България, побеждавайки грандовете към целта си. Преди около месец старши треьорът на Берое Илиан Илиев напусна поста си, но по-късно ръководството беше сменено, така че Илиев получи шанс да се върне. Поради смяната на ръководството и уволняването на треньора, Берое не успя да направи добра предсезонна подтовка. Въпреки това Илиан Илиев смята, че ще успеят да излъжат австрийския тим , които  стои много добре физически на терена.

"Най-важното е да се представим достойно срещу един добър отбор. Трудно може да кажем, че сме готови, но влизаме в силна серия, така че тези неща, които не сме ги направили и не ни е стигнало време смятам, че ще ги прикрием с желанието и раздаването на отбора," сподели Илиев преди предстоящия двубоя от Лига Европа.

Съперниците им Рапид Виена наскоро започнаха австрийското първенство, като след 2 изиграни срещи се намират на предпоследната позиция в класирането. В пърият си двубой от Бундеслигата те загубиха като домакини от Вийнер Нойщад с 1:2, а в следващия кръг претърпяха поращение при гостуването си на Андерлехт, загубено отново със същия резултат. В момента ситуацията на австрийският клуб не е много добра, но пък тима се представи коренно различно на европейската сцена. Във вторият предварителен кръг на Лига Европа те успяха да се справят със Судува, като в първия мач у дома ги победиха с 4:2, а при гостуването си с 0:2. Със сигурност това ще им вдхъне известна доза самочувствие, въпреки лошия старт на шампионата.

Наставникът на заралии все още се двоуми на кого да гласува доверие на вратарския пост. Илиев не е решил дали да заложи на по-опитния Карамфил Илчев или на намиращия се в по-добра форма Теодор Скорчев. Защитникът Павел Ковачев получи удар по време на заниманието, но след като му бе оказана медицинска помощ, продължи да тренира наравно със своите съотборници. Илиан Илиев реши да запази Диан Генчев за мача реванш във Виена и затова не го включи в групата за първия двубой с Рапид.
Под върпос за двубоя от състава на Рапид Виена е Кавлак.

Смята да прогнозирам нулево равенство в този двубой, като според мен опасносите пред двете врати ще са твърде малко, а и двата отбора ще искат да опазят мрежата си суха.

Прогноза: Берое - Рапид Виена 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Берое:

10 юли Берое - Черноморец Поморие 3:0 (Приятелски мач)
15 юли Спортул Букурещ - Берое 2:1 (Приятелски мач)
17 юли Славен Белупо - Берое 2:0 (Приятелски мач)
18 юли Берое - Шмартно 2:0 (Приятелски мач)
20 юли Апоел Акко - Берое 1:2 (Приятелски мач)

Рапид Виена:

10 юли Рапид Виена - Андерлехт 1:2 (Приятелски мач)
15 юли Судува - Рапид Виена 0:2 (Лига Европа)
18 юли Вакер Инсбрук - Рапид Виена 4:0 (Бундеслига)
22 юли Рапид Виена - Судува 4:2 (Лига Европа)
25 юли Рапид Виена - Вийнер Нойщад 1:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Берое - Рапид Виена

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Берое - 4.50
Равен - 3.60
Рапид Виена - 1.66

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179