Лудогорец и Милан ще оставят всичко най-интересно за реванша


Л. Михайлов

Лудогорец и Милан ще оставят всичко най-интересно за реванша

Лудогорец - Милан
Стадион: "Лудогорец арена", Разград
Дата: 15.02.2018 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)


Лудогорец приема Милан на своя стадион в Разград в първа среща от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Двубоят се очаква с интерес най-вече от българите, докато грандът от Милано има едно на ум за важното си домакинство на Сампдория от 25-ия кръг на Серия, което е в края на седмицата. Българските шампиони също имат мач за първенство след броени дни, но то е срещу Славия и едва ли някой в Разград мисли за тази среща. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - Х.

Любопитното в лагера на Лудогорец бе, че наставникът на тима Димитър Димитров взе решение да извади от групата Жоао Пауло, който не спираше да бележи голове в контролите. За сметка на това Якуб Шверчок, който също показа добра форма, е попаднал сред избраниците на Херо.

Треньорът на Лудогорец вероятно готви любимата си дефанзивна тактика за двубоя с Милан. Целта пред Херо ще е тимът му да вземе добър турнирен резултат, който да му остави шансове за реванша с италианския гранд. Най-важната задача пред разградчани ще е да не допуснат гол в мрежата си. Те ще се стремят продължително да владеят топката, но да не се хвърлят в масирани атаки. По-скоро ще дебнат за контри, при които да използват бързината на фланговите си играчи.

В двубоите от груповата фаза на Лига Европа, Херо използва няколко тактически схеми. Веднъж игра с трима централни защитници, а в повечето мачове излизаше на терена без чист нападател, а с “фалшива деветка".

Най-големите притеснения на наставника са за това как ще се справи защитата в отсъствието на Натанаел. Бразилецът е наказан за първия двубой. В неговата зона се очаква да действа Лукас Саша. Универсалният футболист има официални мачове в дясната зона на отбраната, но по време на контролите бе налаган отляво. И двата двубоя с миланския гранд ще пропусне Клаудиу Кешерю, който е лишен от състезателни права за две срещи в евротурнирите.

Иначе под въпрос за мача бяха Марселиньо и Светослав Дяков. Първият имаше леки болежки под коляното, след като бе ударен от съперников играч по време на контролата с Балтика. Дяков пък имаше настинка, но вече и двамата са готови на 100% за двубоя от Лига Европа.

"Опитахме се физически да подобрим нещата по време на подготовката. Работихме във фитнеса. Ще видим какво сме направили. Лудогорец има и резерви в защита. Срещу Милан трябва да бъдем прагматични. В тези мачове няма какво да губим. Няма от какво да се страхуваме", заяви Димитър Димитров-Херо.

Милан може да е без титулярния си централен нападател Никола Калинич в първия 1/16-финал за Лига Европа в четвъртък. Калинич не е взел участие във вчерашната тренировка заради възпаление на адуктора и пропусна срещата със СПАЛ. Очаква се в последния момент да стане ясно дали ще бъде излекуван за срещата в Разград.

Италианският тим взе решение да пренебрегне официалната тренировка на "Лудогорец арена" и да не проведе занимание в Разград ден преди срещата. Така Бонучи, Донарума и останалите звезди на Милан ще стъпят на терена в Разград едва в четвъртък вечер, за загрявката преди двубоя с шампионите.

Любопитно е и друго - че до момента човек на Милан не е гледал на живо нито един двубой на Лудогорец по време на зимната подготовка в Турция.

"Вече мислим за Лудогорец. Ливърпул и Реал Мадрид страдаха срещу тях. Нека мислим първо за четвъртък и след това за Сампдория. Лудогорец е в Европа от години и се борят с всички големи, включително Ливърпул и Реал. Имат по-голям европейски опит от нашите момчета", казва Гатузо преди мача с разградчани.


ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - МИЛАН 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
03.02.2018 Приятелски срещи Арсенал Тула 0 - 1 Лудогорец Разград
31.01.2018 Приятелски срещи Лудогорец Разград 2 - 0 Иртиш Павлодар - - -
29.01.2018 Приятелски срещи Лудогорец Разград 3 - 1 Балтика Калининград
28.01.2018 Приятелски срещи Лудогорец Разград 2 - 3 Кайрат Алмати - - -
25.01.2018 Приятелски срещи Лудогорец Разград 2 - 0 Университатя Крайова - - -


Последни 5 срещи - Милан
(Италия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
10.02.2018 Серия А СПАЛ 0 - 4 Милан
04.02.2018 Серия А Удинезе 1 - 1 Милан
31.01.2018 Купа на Италия Милан 0 - 0 Лацио
28.01.2018 Серия А Милан 2 - 1 Лацио
21.01.2018 Серия А Каляри 1 - 2 Милан


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
249