Стана известно името на терориста, взривил се до Стад дьо Франс


Н. Гавазов

Стана известно името на терориста, взривил се до Стад дьо Франс

Стана известно името на терориста, който се взриви на един от входовете на "Стад дьо Франс". Това е Абдулакбак Б. Редом до тялото на самоубиеца бе намерен сирийски паспорт. Арабинът е роден през 1990 година, той не е попадал в полезрението на френските специални служби.

Както е известно, вчера Сам Уокър от The Wall Street Journal написа в своя профил, че терорист се е опитал да проникне в стадиона по време на 15-та минута на мача между националните отбори на Франция и Германия. След като един от стюардите извършил задължителния обиск и открил взривното устройство в терориста, последният се взривил.

Тази информация не бе потвърдена официално. По-рано Уокър съобщи за 26 загинали около стадиона, но след това се оказа, че те са трима.

Ясно е и името на един от терористите от концертната зала "Батаклан". Става дума за 29-годишния френски гражданин Исмаел Омар Мостефай. За Исмаел се знае, че е роден в Куркорон, недалече от Париж. До 2012 година той е живял в Шартр, след което вероятно се е отправил към Сирия, където е останал в периода зимата на 2013-2014 година. Известно е, че терористът е бил под контрола на френските служби. В периода 2004 - 2010 осем пъти е бил привличан към наказателна отговорност, но никога не е бил осъждан. е имал криминално досие, осъждан е, но никога не е бил в затвора. Брат му и баща му вече са задържани.

 

  Сподели
431