Немците напуснали стадиона часове след края на мача


Н. Гавазов

Немците напуснали стадиона часове след края на мача

Футболистите на националния отбор на Германия успели да напуснат "Стад дьо Франс" няколко часа след края на приятелската среща с Франция. Според информацията, немците са останали на стадиона в продължение на три и половина часа след мача, защото не са получили гаранции за безопасност по пътя към хотела си в центъра на Париж.

В последствие играчите са били извозени с помощта на няколко микробуса и съпроводени от автомобили на полицията.

Както е известно, Париж стана жертва на безпрецедентна терористична атака, при която загинаха около 160 човека, а над 200 са ранени. Терористите са действали, разделени на няколко групи. Едната група е стреляла в различни части на града, в частност, в центъра на френската столица неизвестни за открили стрелба в ресторант "Камбоджа", след което четирима терористи са нахлули в концертната зала "Батаклан", където взеха заложници и бяха избити около 100 човека.

Друга група е действала в района на националния стадион "Стад дьо Франс" в Сен Дени, по същото време, когато там се игра приятелската среща между Германия и Франция. По време на атентатите на стадиона се намираха президентът Франсоа Оланд, министърът на външните работи на Франция Лориан Фабиус и германския му колега Франк-Валтер Щаймнайер.

Що се отнася до националния стадион. На феновете не бе позволено да напуснат съоръжението веднага след края на мача и те останаха в него около 30 минути след последния съдийски сигнал.

Съобщава се, че терористите в "Батаклан" са били млади хора и всички са говорили френски. Всички те са загинали. Заловен терорист от друга група е заявил, че принадлежи към "Ислямска държава".

 

  Сподели
76