Бирхоф: В съблекалнята цареше страх


Н. Гавазов

Бирхоф: В съблекалнята цареше страх

Мениджърът на националния отбор на Германия Оливер Бирхоф разказа за атмосферата в тима след мача с Франция на фона на снощната трагедия във френската столица.

Както е известно, Париж стана жертва на безпрецедентна терористична атака, при която загинаха около 160 човека, а над 200 са ранени. Терористите са действали, разделени на няколко групи. Едната група е стреляла в различни части на града, в частност, в центъра на френската столица неизвестни за открили стрелба в ресторант "Камбоджа", след което четирима терористи са нахлули в концертната зала "Батаклан", където взеха заложници и бяха избити около 100 човека.

Друга група е действала в района на националния стадион "Стад дьо Франс" в Сен Дени, по същото време, когато там се игра приятелската среща между Германия и Франция. По време на атентатите на стадиона се намираха президентът Франсоа Оланд, министърът на външните работи на Франция Лориан Фабиус и германския му колега Франк-Валтер Щаймнайер.

Що се отнася до националния стадион. На феновете не бе позволено да напуснат съоръжението веднага след края на мача и те останаха в него около 30 минути след последния съдийски сигнал.

Съобщава се, че терористите в "Батаклан" са били млади хора и всички са говорили френски. Всички те са загинали. Заловен терорист от друга група е заявил, че принадлежи към "Ислямска държава".

"Бяхме убедени, че на стадиона са взети всички мерки за осигуряване на безопасността на хората. В съблекалнята цареше страх и несигурност. Играчите бяха в шок. Те веднага се хванаха за телефоните, за да се сдобият с информация или да се обадят у дома си", заяви Бирхоф.

 

  Сподели
79