Льов: В шок сме


Н. Гавазов

Льов: В шок сме

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов заяви, че е шокиран от събитията в Париж.

Както е известно, френската столица стана жертва на безпрецедентна терористична атака, при която загинаха около 160 човека, а над 200 са ранени. Терористите са действали, разделени на няколко групи. Едната група е стреляла в различни части на града, в частност, в центъра на френската столица неизвестни за открили стрелба в ресторант "Камбоджа", след което четирима терористи са нахлули в концертната зала "Батаклан", където взе заложници и бяха извършени най-много убийства.

Друга група е действала в района на националния стадион "Стад дьо Франс" в Сен Дени, по същото време, когато там се игра приятелската среща между Германия и Франция. По време на атентатите на стадиона се намираха президентът Франсоа Оланд, министърът на външните работи на Франция Лориан Фабиус и германския му колега Франк-Валтер Щаймнайер.

Повече от сто са жертвите от заложническата драма в "Батаклан". Що се отнася до националния стадион. На феновете не бе позволено да напуснат съоръжението веднага след края на мача и те останаха в него около 30 минути след последния съдийски сигнал.

Съобщава се, че терористите в "Батаклан" са били млади хора и са говорили френски. Всички те са загинали. Заловен терорист от друга група е заявил, че принадлежи към "Ислямска държава".

"Научихме за случилото се в съблекалнята. В шок сме. Лично за мен мачът няма никакво значение при такава ситуация. Това е голяма загуба за всички нас", заяви Льов.

 

  Сподели
98