Полската полиция започна разследване срещу Левандовски


Н. Гавазов

Полската полиция започна разследване срещу Левандовски

Варшавската полиция бе принудена да започне разследване срещу нападателя на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски заради нарушаване от страна на футболиста на Закона за безопасност на масовите мероприятия. Предполага се, че играчът от националния отбор на Полша ще бъде глобен за поведението си след мача с Ирландия от груповата фаза на квалификационния турнир за класиране за финалите на Евро 2016.

Левандовски и съотборниците му отпразнуваха класирането на Полша за Франция веднага след последния съдийски сигнал, отваряйки няколко бутилки с шампанско.

Съгласно Закона обаче, употребата на спиртни напитки с над 3.5 градуса алкохол е възможно само в специално обособени места. Няколко дни след мача от 11 октомври в полицията е получен анонимен сигнал за това, че Левандовски е нарушил въпросния закон. Предполагаше се, че разследване няма да има, но днес става ясно, че все пак полската полиция ще се занимае със случая, а нападателят, който със своите 13 гола стана голмайстор на квалификациите, ще бъде глобен с около 100 евро.

 

  Сподели
181