И Франк Лампард опря до услугите на лечителка


.

И Франк Лампард опря до услугите на лечителка

Франк Лампард се присъедини към списъка на играчите от Висшата лига на Англия, които пътуваха до Белград за да потърсят помощ от сръбската лечителка Мариана Ковачевич, съобщава Daily Mail. Както е известно Лампард получи травма в задното ляво бедро по време на тренировка на националния отбор на Англия преди 10 дни и първоначално трябваше да се възстановява около месец. Изглежда, че посещението му в Белград е отчаян опит възстановяването му да се ускори и да може да вземе участие в дербито с Арсенал другата седмица, продължава изданието.

Докторът на лондончани обаче Брайън Ингланд, който придружи Лампард до Белград не е позволил Ковачевич да използва въпросната плацента за лечение. Анонимни източници на Daily Mail съобщиха за доктор, който пожелал да не се разкрива името му, но обясни, че плацентата може да е опасна и може да нанесе сериозни щети на лекуващия се.

„Използването на плацентата има незабавен ефект и играчът се чувства добре, но тя има замаскиращ ефект. Кажете на тези играчи на Челси и Ливърпул да дойдат при мен и за ще ги лекувам правилно", каза той.

Лекарят каза също така, че използването на плацентата е широко разпространено в Сърбия, но докато не се направят изследвания и не се приеме като стандартна медицинска практика, използването и е опасно.

Вчера се появиха и мистерии относно местонахождението на лечителката. Здравни служители, които я наблюдават не могат да я открият втори ден вече и мнението им е, че тя продължава да лекува Робин ван Перси някъде в Белград.

"Аз не съм привърженик на подобни лечения, но уважавам личната свобода на всеки един. Ван Перси каза, че иска да отиде и два дни вече го няма. Попитах моите лекари има ли опасност за него, а те ми отговориха "Не". Все пак никога до сега в практиката си не съм виждал някой да се възстановява от проблеми с мускулите за по-малко от 21 дни. Никога не съм виждал, някой да започне да се лекува и след пет дни да започне да играе отново", коментира пред медията мениджърът на Арсенал Арсен Венгер.


Както е известно, през клиниката на въпросната Ковачевич набързо минаха освен Робин ван Перси, и Глен Джонсън, Фабио Аурелио, Юси Бенаюн и Алберт Риера.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
144