Анелка: Моля ФА да снеме обвиненията от мен


Н. Гавазов

Анелка: Моля ФА да снеме обвиненията от мен

Нападателят на УБА Никола Анелка се обърна към Футболната асоциация на Англия с молба да бъде прекратено гледането на делото за жеста, който то отправи по време на празнуването на попадението си в мача с Уест Хем. Както е известно, французинът е заплашен от наказание от 5 до 10 мача, тъй като футболните чиновници смятат постъпката на Анелка за антисемитска.

"Футболната асоциация на Англия нае експерт за да разшифрова смисъла на моя жест. Експертът стигна до извод, че съм проявил признаци на антисемитизъм. И след това асоциацията ми повдигна обвинения.

Справедливо би било да бъде нает експерт, който живее във Франция и може да има точни знания за това, какво означава жестът ми. Например, президентът на Съвета на еврейските организации във Франция Роже Цукерман ясно обясни, че жестът ми не трябва да се разглежда като антисемитски.

Поради това аз моля Футболната асоциация да прекрати разглеждането на това дело и да снеме всички обвинения от мен. Повтарям, аз не съм расист и не съм антисемит", заяви Анелка.

 

  Сподели
138