Анелка обеща да не използва обидния жест


Н. Гавазов

Анелка обеща да не използва обидния жест

УБА официално обяви, че нападателят Никола Анелка повече няма да използва жестът "куенел" за празнуване на своите голове. Както е известно, 34-годишният французин се оказа под огнена критика след скандалното празнуване на своя гол в съботната среща от Висшата лига против Уест Хем.

Даденият жест се счита във Франция за нацистки - правителството на страната на законодателно ниво се стреми да забрани използването на "куенел", автор на който е известният приятел на Никола комикът Дедоне Мбала-Мбала, един от лидерите на антисемитско движение.

Към момента Анелка очаква, дали Футболната асоциация на Англия ще повдигне обвинение срещу него - играчът е заплашен от наказание от 10 мача. Впрочем, снощи стана ясно, че Никола се е съгласил повече да не използва "куенел" на футболния терен.

"От Никола бяха поискани пълни обяснения след инцидента и той категорично отрече да е искал да обиди някого. Клубът обаче разбира, че с действията си той създаде напрежение и поиска от него повече да не празнува по този начин, с което той бързо се съгласи" се казва в официално съобщение на Уест Бромич.

Днес обаче стана ясно, че освен Анелка и Мамду Сако, в използването на жеста бе уличен още един футболист от Висшата лига на Англия. Става дума за полузащитника на Манчестър Сити Самир Насри.

  Сподели
97