Черните адвокати поискаха Ходжсън да бъде наказан


Н. Гавазов

Черните адвокати поискаха Ходжсън да бъде наказан

Обществото на Черните адвокати поиска от Футболната асоциация на Англия да преразгледа поведението на старши-треньора на националния отбор на Англия Рой Ходжсън по време на полувремето на мача с Полша, който "Трите лъва" спечелиха с 2:0 и се класираха за финалите на Мондиал 2014. Както е известно, селекционерът помоли играчите да подават топката на Таунзенд, подсилвайки думите си с израза "както се храни маймуна".

Когато случката стана известна на обществеността, Футболната асоциация веднага застана зад своя треньор, смятайки, че той не е вложил никакви расистки помисли в изказването си, а се е опитал по-лесно да обясни на играчите си защо трябва да подават топката на крилото Таунзенд.

Самият Ходжсън се извини и обясни, че не е искал да обижда никого. Играчите от националния отбор на Англия също подкрепиха Рой, а самият футболист на Тотнъм коментира, че не вижда нищо обидно в изказването на своя треньор и изрази недоумението си от раздухването на случая.

Въпреки това, от Общността на Черните адвокат са убедени, че е грешка, ако случаят бъде приключен и ФА трябва да започне разследване срещу Ходжсън. Нещо повече, от Общността настояват Ходжсън и всички мениджъри да преминат курс на обучение по расова толерантност.

"Неприемливо е да обявим този въпрос за приключен, ако не се предприемат действия срещу наставника на националния отбор на Англия, чието поведение е абсолютно несъвместимо с политиката за равенство", се казва в писмото от четири страници на Общността на Черните адвокати.

 

  Сподели
108