Ули Хьонес е обвинен в укриване на данъци


Н. Гавазов

Ули Хьонес е обвинен в укриване на данъци

Прокуратурата в Германия предяви към президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес обвинение в укриване на данъци. Както е известно, през месец май бе съобщено, че прокуратурата в Мюнхен се е заела с изучаване на финансовите дела и офшорните сметки на 61-годишния Хьонес в Швейцария. По сведения на някои източници, става дума за сума от 10 милиона евро.

Представител на мюнхенската прокуратура във вторник заяви, че президента на Байерн Мюнхен има един месец, за да отговори на обвиненията, след което съдът ще вземе решение. В прокуратурата отказаха да коментират детайлите на обвинителното заключение, позовавайки се на Закона за данъчната тайна.

Хьонес се извини за скандала през май и предложи временно да се оттегли от поста президент на Байерн Мюнхен, но Управителният съвет на клуба реши, че той трябва да остане докато съответните инстанции не се произнесат по въпроса.

Хьонес, който е световен и европейски шампион с националния отбор на Германия, бе преизбран на поста президент на Байерн Мюнхен през ноември 2012 година.

 

  Сподели
101