Меси укрил още 10 милиона данъци за последните три години?


Н. Гавазов

Меси укрил още 10 милиона данъци за последните три години?

Нападателят на Барселона и националния отбор на Аржентина Лионел Меси внесе в данъчната служба на Испания сумата от 10 милиона евро, съобщава La Vanguardia, като засега информацията не е потвърдена официално. Както е известно, срещу футболиста и неговия баща Хорхе Меси бяха предявени обвинения в укриване на данъци. Обвинението заподозря двамата в използването на различни машинации, за да бъдат скрити от испанската държава данъци в размер на 4.5 милиона евро. Това престъпление се наказва със затвор от една до пет години, глобата според укритата сума е 26.4 милиона евро.

По-рано Меси няколко пъти заяви, че не е нарушавал законодателството на Испания и също така, че всичко около данъчните му декларации е наред. Въпреки това, съответните органи започнаха проверка на доходите на аржентинеца и за последните три години.

Само около десет дни след новината, че се извършва проверка на декларациите на Меси за 2010, 2011 и 2012 година, днес се разбра, че футболистът е представил допълнителна декларация за данък общ доход за 2010 и 2011, което означава, че носителят на няколко "Златни топки" на практика не е декларирал 10 милиона в указания срок (декларациите за 2012 година се подават до 30 този месец).

Според специалисти, този ход на аржентинеца показва, че той е предприел действия за извънсъдебно споразумение и прекратяване на случая, който предизвика истински скандал и много полемики в испанското общество.

 

  Сподели
121