Ромарио: Пеле е малоумен


И. Ангелов

Ромарио: Пеле е малоумен

Бившият нападател на Бразилия отново нажежи дълготрайният скандал с легендата на Селесао, след като 72-годишният реагира на думите в негово име:"поет, който не говори". Ромарио стигна до там, че нарече Пеле малоумник. Враждата между двамата се зароди още през 2007-ма година, когато бившият играч на Барселона и ПСВ обиди топ-реализатора на Бразилия в историята с думите "поет, който не говори".

"Има много хора, които наистина не знаят какво искат и просто атакуват миналото. Но аз съм католик и вярвам, че господ винаги прощава на незнаещите. Аз прощавам на незнаещия," каза Пеле в петък.

Ромарио реагира на официалната си Фейсбук страница: "Вчера Пеле отговори на известните ми думи:'Тихо, Пеле е поет'. Това е просто фраза, но както и да е, той изглежда винаги дава причина на хората да го нарекат по този начин."

"Последното глупаво нещо, което каза, бе, че Коринтианс трябва да се използва като база за Селесао. Той направо си проси тези неща, не е ли така?"

"Трябва да кажем няколко неща за този господин... Първо, ако вземем база от този отбор за Бразилия, това ще е най-освирканият национален отбор от собствените си фенове. А и ще е заслужено, защото те са ужасни."

"На второ място, аз съм голям католик. Не мисля, че и той е такъв. Ако беше, той щеше да уважи собствената си дъщеря и да се появи на погребението й. Освен че е поет, той е и малоумник."

  Сподели
115