Рууни счупи ръка на дете


Н. Гавазов

Рууни счупи ръка на дете

Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни на загрявката преди неделния мач от Висшата лига на Англия срещу Уулвс без да иска счупи ръката на 9-годишния поклонник на своя отбор Джейми Томас. Бащата на малкия фен - Анди Томас решил за първи път да заведе своя 9-годишен син на мач на „червените дяволи" и съответно успял да се снабди с билети за гостуването на шампионите срещу „вълците", в който Юнайтед постигна категорична победа с 5:0.

Лошото е, че момчето не е успяло да изгледа играта на своите кумири. По време на загрявката преди мача Уейн нанесъл удар към вратата и топката полетяла право към Джейми, който от своя страна се опитал да прикрие лицето си с ръка, в резултат на което топката го ударила и счупила неговата китка.

Веднага била оказана първа помощ на детето, а след това пострадалият бил откаран в болница заедно с баща си. Следващите две седмици ръката на Джейми ще бъде в гипс.

„Това беше неговият първи мач на Юнайтед, Взехме билети за срещата с „вълците" и седнахме в долните редове. В това време на терена загряваха играчите, а Рууни и Ернандес тренираха удари. Изведнъж Уейн стреля и топката полетя към Джейми. Той се опита да предпази лицето си, но счупи ръката си. Отначало помислих, че има обикновена синина, но Джейми не се радваше на играта и тогава се обърнахме за първа помощ. Пропуснахме цялото второ полувреме и в болницата разбрахме, че става дума за счупване на китката", заяви Анди Томас за Shropshire Star.

Рууни след като разбра за случилото се побърза да се извини за нещастния случай и обеща да даде на момчето фланелка с автографи.

 

  Сподели
95