Сър Алекс: Коментарите на Пойет са глупави


Н. Гавазов

Сър Алекс: Коментарите на Пойет са глупави

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън подложи на остра критика снощното изявление на колегата на Патрис Евра от Брайтън Густаво Пойет, който си позволи да сравни французина с „плачещо бебе". Както е известно, Футболната асоциация на Англия (ФА) обвини нападателят на Ливърпул Луис Суарес в расистки обиди спрямо Евра по време на последната среща между двата отбора на „Анфийлд" през миналия месец.

„Играх седем години в Испания и ме наричаха с всякакви думи, защото идвам от Южна Америка. Никога не съм излязъл и да плача като бебе, така както го направи Патрис Евра", заяви за Sky Sports Пойет.

„Забележките на Пойет в момента са неуместни. Хората по цял свят осъждат расизма. Той е избрал грешното време да прави подобни коментарии. Мога да го разбера напълно, защото той иска да подкрепи някой от своята страна, но той трябва да мисли повече за тези неща. Критиките му към Евра са малко глупави. Помолени сме от ФА да не правим коментарии по темата и ние ще спазим това", цитира Sky Sports думите на Сър Алекс.

 

  Сподели
82