Хикс и Джилет изправят пред съда собствениците на Ливърпул


Н. Гавазов

Хикс и Джилет изправят пред съда собствениците на Ливърпул

Американските бизнесмени Том Хикс и Джордж Джилет заведоха дело срещу сегашните собственици на Ливърпул, чрез което се надяват да получат обезщетение от „няколко стотици милиона паунда" за претърпени загуби. Както е известно, преди година Хикс и Джилет не успяха навреме да се разплатят със своите кредитори и след като компанията NESV ( сега Fenway Sports Group) на Джон Хенри самостоятелно направи това към банките RBS и Wells Fargo, с подкрепата на Съвета на директорите Джон Хенри стана собственик на клуба от „Анфийлд".

Целият този процес бе определен по-късно от Хикс и Джилет като „грандиозна афера", която удари по техните печалби и те претърпяха загуби в размер на над 1 милиард паунда. Бизнесмените се опитаха да дадат под съд NESV в САЩ, но Върховния съд на Великобритания им забрани да направят това, постановявайки делото да бъде разгледано на Острова.

Изпълнявайки нареждането на английската съдебна система, Хикс и Джилет вече се намират в Англия, където днес подадоха жалба срещу сегашните собственици на Ливърпул.

 

  Сподели
82