Делото срещу Алвеш може да се проточи година


Н. Гавазов

Делото срещу Алвеш може да се проточи година

Стана известно колко време ще продължи процесът срещу бившия защитник на Барселона Дани Алвеш, обвинен в изнасилване.

"Наказателното производство, когато става въпрос за лице в ареста, както е в случая е спешно. Въпреки това, колкото и да е спешно, може да се проточи поне година. Но всички случаи, в които вече има затворник, са от приоритетен, спешен характер“, заяви адвокат Мануел Иглесиас Прада за 20minutos.es.

"Риск от бягство, големи финансови възможности, липса на връзки с Испания. Освен това той е от Бразилия, която няма договор за екстрадиция с Испания ", съобщи друг източник, като посочи, че ще бъде трудно Алвеш да излезе под гаранция.

"Ако жалбоподателят е упорит, последователен и надежден и ако изнасилването е потвърдено от медицински доклад и е заснето от камери, тогава има голяма вероятност г-н Алвеш да не бъде освободен“, съобщи Хуан Гонсало, който е  наказателен адвокат, специализиран в сексуални и криминални престъпления.

Припомняме, че 39-годишният бразилец бе задържан в Барселона по подозрение, че е тормозил и изнасилил момиче в нощен клуб. В съответствие с испанския закон "Да, има да“, сексуалното посегателство носи затвор от 4 до 12 години. Дани Алвеш беше задържан без гаранция, а мексиканският клуб Пумас прекрати договора с играча.

  Сподели
232