Погба бил готов да плати на изнудвачите


Н. Гавазов

 Погба бил готов да плати на изнудвачите

Пол Погба свидетелства по дело за изнудване на брат си.

Преди това френският национал заяви, че е жертва на изнудване и заплахи от организирана банда. Съобщаваше се, че братът на футболиста Матиа Погба, който е част от тази престъпна група е поискал около 13 милиона евро от Пол чрез изнудване.

Матиа бее задържан и обвинен в изнудване като част от организирана банда и престъпен заговор. Четирима други заподозрени, на възраст между 27 и 36 години, също бяха обвинени и задържани в очакване на процеса. Полицията постави охрана на Пол заради заплахите.

И така, Погба съобщи, че на 19 март 2022 г., когато е бил на разположение на националния отбор, неговите приятели от детството Адама К. и братята Рушдан и Мачикур К. са го завели в апартамент, разположен близо до хотела, в който е живял. Там футболистът е бил принуден да изключи и да даде телефона си.

В апартамента е имало двама въоръжени мъже с качулки. Рушдан К. наредил на Пол да им плати 13 милиона евро, включително 3 милиона в брой, за защитата, която мъжете, както се твърди, са му осигурявали в продължение на много години.

"Бях уплашен. Двамата отново насочиха оръжията си към мен. Тъй като ме държаха под прицела, им казах, че ще платя. Викаха: "Млъкни, гледай надолу“.

Единият от двамата мъже с качулки каза нещо в ухото на Рушдан. Когато момчетата с качулки си тръгнаха, Рушдан ми каза, че трябва да им платя или всички сме в опасност.

Рушдан каза, че случилото се е нормално, когато си известен футболист. Но ще трябва да платя, защото той гарантира за мен“, съобщи Погба пред разследващите.

Първоначално Пол е искал да плати на изнудвачите цялата сума, но банката отхвърля тази операция поради подозрителния й характер.

След допълнителен натиск през пролетта, играчът се съгласил да предаде €100 000 в брой на Бубакар С. от Манчестър. Пол също призна, че е подписал документ, който го задължава да инвестира в криптовалута за по-нататъшно прехвърляне на средства към изнудвачите.

След това Погба поиска от италианската си банка да прехвърли 13 милиона евро по сметката му в Дубай, възнамерявайки впоследствие да прехвърли парите по сметката на Адам К. в ОАЕ. После промени решението си.

И петимата обвиняеми твърдят, че са били притискани и заплашвани от "втора група" изнудвачи. Така Бубакар С. заявява, че е бил заплашван от трима мъже с качулки в Сена и Марна. Неговият адвокат Ромен Буле описа клиента си в това отношение: "Той е жертва, като Пол Погба, защото е бил заплашван, бил е манипулиран и е паднал в капан".

Колата на друг заподозрян - Мамаду М., бе запалена в средата на юли в района на Париж. Матиа Погба също така твърди, че в края на юли няколко мъже са заплашвали него и другите двама заподозрени.

На 10 август Рушдан К. е ранен в ръката. Неговият адвокат Дафне Пуглиези каза, че самият Рушдан е жертва. Той бе арестуван на 13 септември, когато се готвел да замине за Тунис.

Докато бе в ареста, Матиа Погба съобщи, че е публикувал видео в социалните медии в края на август, обещавайки да разобличи Пол, защото се страхувал от въоръжени мъже. Той заяви, че го е направил, "за да накара брат си да говори"

  Сподели
224