Треньорката на Франция принуждавала футболистките да правят секс


Н. Гавазов

 Треньорката на Франция принуждавала футболистките да правят секс

Бившата старши -треньорка на женския национален отбор на Франция Елизабет Лойзел е принуждавала играчките си да правят секс, за да влязат в титулярния състав на отбора. Това съобщава So Foot, позовавайки се на разследване на норвежкото издание Josimar.

Публикувани са и думите на настоящия старши- треньор на женския ПСЖ Жерар Прехер, който обяснява, че Лойзел "също е предпочитала някои играчи заради тяхната сексуална ориентация".

Припомняме, че по-рано сайтът Josimar публикува обвинения срещу Френската футболна федерация (FFF) в случаи на сексуално насилие, изнудване и тормоз, включително срещу непълнолетни играчи (момчета и момичета), с участието на треньори, агенти и високопоставени служители, работещи в френския елит.футбол.

В момента Лойзел е на 59 години. Тя бе треньор на френския национален отбор от 1997 до 2007 г. Под нейно ръководство отборът се класира за Световното първенство през 2003 г. и Европейското първенство през 2001 г. и 2005 г. Сега тя председателства комисията по женски футбол и Световното първенство за жени във Френската футболна федерация.

  Сподели
749