Заплатата на Жуниньо в Бразилия ще бъде 260 евро на месец


Н. Гавазов

Заплатата на Жуниньо в Бразилия ще бъде 260 евро на месец

Бразилският полузащитник Жуниньо се завръща в Бразилия, съобщава новината O'Globo. Според информацията, играчът е сключил договор с „Вашку да Гама", за когото игра в периода 1994 - 2001 година. Заплатата на 36-годишният футболист ще бъде в размер на 260 евро на месец, което е с 23 евро повече от минималната заплата за Бразилия. Според думите на самия играч, той не се връща в родината си заради парите. Договорът ще влезе в сила от юни тази година.

„Във Вашку не идвам заради парите. Това е моя роден клуб и аз искам да дам за него всичко, на което съм способен. В случай на голям успех са предвидени разбира се някои бонуси, но това не ме вълнува изобщо. С нетърпение очаквам да изляза на терена за своята майка „Вашку", цитира официалният сайт на клуба думите на Жуниньо.

Жуниньо започва спортната си кариера през 1993 г. в родния си отбор Спорт Клуб до Ресифе (1993-1994). От 1994 до 2001 г. той играе във Вашку да Гама и става двукратен шампион на Бразилия, а през 1998 печели и Копа Либертадорес. От 2001 г. е играч на Олимпик Лион. Преди да дойде в Лион, тимът никога не е ставал шампион на Франция. С Жуниньо обаче, „хлапетата" печелят седем титли на Франция в 7 поредни сезона. Той е основен играч и капитан на отбора. Щатен изпълнител на статични положения.

 

  Сподели
119