Карлтън Коул - новата жертва на ФА


Н. Гавазов

Карлтън Коул - новата жертва на ФА

Английската футболна асоциация (ФА) предяви към нападателя на Уест Хем Карлтън Коул обвинение в неподобаващо поведение, свързани с негови коментарии по адрес на запалянковците на националния отбор на Гана, които той публикува на личната си страница в Тwitter. Коул, който не бе включен в отбора на „Трите лъва" наблюдава срещата от трибуните и обърна внимание на голямото количество зрители от африканската страна, които присъстваха на „Уембли", отправяйки по този повод шеговити коментарии.

„Имигрантите превзеха „Уембли"! Аз знаех, че това е капан! Единственият способ да се измъкна оттук - да облекла фланелка на националния отбор на Англия и да нарисувам на лицето си флага на Свети Георги!", написа на личната си страница Коул, който няколко часа по-късно изтри записките си.

Това обаче не остана незабелязано от пресата и веднага бе тиражирано в медийното пространство, което наложи от своя страна намесата на ФА, откъдето му предявиха обвинения и в сряда, 13 април от 16:00 часа той ще бъде изслушан от регулаторната комисия на ФА.

Не става ясно обаче за какво ще бъде обвинен Коул, тъй като той, подобно на Уейн Рууни не е отправил конкретни обиди към никого. Прецедентът с нападателя на Юнайтед вече е факт и според специалистите, играчът на Уест Хем най-вероятно ще бъде наказан за един мач, което ще засили недоумението от действията на ФА, които трябва да отговорят на въпроса дали са загубили чувството си за хумор или това е само временно явление.

 

  Сподели
162