Льо Тисие подаде оставка след пост за Буча


Н. Гавазов

Льо Тисие подаде оставка след пост за Буча

Легендата на Саутхемптън Мат Льо Тисие се оттегли като посланик на "светците" след скандален пост в социалните мрежи.

Льо Тисие, който отбеляза 209 гола в 540 мача за Саутхемптън е официален говорител на клуба от "Сейнт Мери" от 2019 г.

Мат беше нападнат както от феновете, така и от широката общественост, когато отговори на съобщение на един от многобройните акаунти за кремълска пропаганда, поставящо под съмнение общоприетото мнение, че руската армия е отговорна за клането на цивилни в украинския град Буча.

В резултат на това Льо Тисие беше принуден да обяви оставката си днес. Мат добавя, че "връзката и любовта му към клуба" няма да бъдат засегнати.

Както е известно, руските нацисти, които нахлуха в Украйна на 24 февруари, провеждат геноцид спрямо мирното население на независимата държава след като се провалиха в плановете си да установят контрол над Украйна. Конкретно за зверствата на руснаците в град Буча стана ясно след като агресорът бе принуден да напусне града. Към момента се провежда разследване, установени са имената и адресите на престъпниците, извършили престъпленията. Пропагандата на Путин пък с помощта на фалшиви акаунти в социалните мрежи, купени медии и петоколонници се опитва да прикрие трагедията чрез разпространяване на лъжи, целящи да объркат хората. 

Днес стана известно, че в Мариопул са докарани 12 подвижни крематориума, в които руските нацисти изгарят труповете на убитите цивилни граждани, за да бъдат заличени престъпленията на армията - агресор. 

Напомняме, че прокурор от Международния съд в Хага съобщи, че вече се събират доказателства за престъпленията на руската армия, а прокурори от шест европейски държави започнаха разследване на престъпленията на руския агресор. Освен това Путин бе обявен за военен престъпник в Полша и САЩ, както и от Карла дел Понте, а 42 държави се обърнаха към Международния съд в Хага във връзка с престъпленията на руския агресор в Украйна и геноцида срещу мирните жители на независимата държава.

  Сподели
1095