Фенове на Коринтианс заплашват Роберто Карлош и семейството му


Н. Гавазов

Фенове на Коринтианс заплашват Роберто Карлош и семейството му

Ветеранът на бразилския футбол Роберто Карлош призна за своето желание да се върне в Европа, след като фенове на сегашния му клуб Коринтианс заплашиха него и семейството му, съобщава порталът Lancenet. Според думите на футболиста, след отпадането на отбора от турнира за Купата Либертадорес, ситуацията е излязла извън контрол: запалянковците се нахвърлили върху клубния автобус с камъни и преследвали футболистите с мотоциклети, звънели по телефона на семейството на ветерана и също така с надписи на клубния офис изразили своя протест. Карлош допълни, че неговия агент Фабиано Фарах вече е в Бразилия където ще се обсъдят възможните варианти за преминаване в друг отбор.

„Аз преразгледах своята гледна точка върху някои неща и нямам намерение да продължавам в нито един бразилски клуб. Но чуждестранен отбор е съвсем друго нещо. Мисля, че за мен и семейството ми това е по-добре", заяви Карлош.

В следващите дни президентът на клуба Андрес Санчес ще се завърне от Франция, където той придружи бразилския национален отбор и обеща да се срещне с агента на играча и в разговор да обсъдят бъдещето на играча.

„Той наистина е загрижен от всички прояви на вандализъм, които идват от феновете. Той ми каза за телефонните заплахи, както и това, че семейството му страда. Тук вече въпроса опира до полицията. Коринтианс трябва да даде гаранции за безопасността на своите спортисти", заяви говорител на клуба.

 

  Сподели
105