Американка обвини Вия в сексуално насилие


Н. Гавазов

Американка обвини Вия в сексуално насилие

Бившият нападател на испанския национален отбор Давид Вия бе замесен в скандал. Момиче с акаунт в Туитър Skyler B публикува пост, в който разказа за сексуален тормоз от страна на бившия футболист по време на престоя му в САЩ.

"Тормозът, с който се сблъсках в Ню Йорк, бе толкова ужасяващ, че дори мисълта за професионален спорт сега ме кара да тръпна. Възможността да бъда заобиколена от спортисти ме плаши. Напълно промених кариерата си, защото глупостите, през които минах, разрушиха мечтите ми.

Мислех, че ще получа възможността от живота си, когато ме взеха за стаж. Но търпях Давид Вия да ме докосва всеки проклет ден, а моите шефове смятаха, че това е много смешно. Жените, които са достатъчно смели да разказват историите си на глас, са мои герои.

Все още ми е забавно, че през цялото това време ми говореха, че имам ужасно отношение към работата. Сякаш не ходя всеки ден там, знаейки, че ще бъда щипана, подигравана и опипвана. Разбира се, че имах ужасно отношение към работата!", написа момичето.

Вия игра за Ню Йорк от 2014 до 2018 г., а последният му клуб бе Висел Кобе от Япония. По време на кариерата си Давид защитаваше и цветовете на Валенсия, Барселона, Атлетико и други отбори. Като част от испанския национален отбор той стана шампион на Европа и света.

  Сподели
167