Манчини: Време е звездите на Сити да пораснат!


Н. Гавазов

Манчини: Време е звездите на Сити да пораснат!

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини отправи последно предупреждение към футболистите си, опитвайки се да сложи край на лошото им поведение след смущаващите разкрития тази седмица, съобщава Daily Mail. Италианският специалист e разярен от факта, че Джо Харт, Гарет Бари, Адам Джонсън и Шей Гивън са пиянствали на парти в Шотландия, където се предполагало, че ще отидат просто да поиграят голф.Историята гръмна само седмици, след като Джо Харт бе изловен в испански бар, дни преди мач на националния отбор.

Италианският специалист заявил пред футболистите в четвъртък, че няма да толерира друг подобен инцидент. Селекционерът на Англия Фабио Капело със сигурност също няма да е доволен от постъпката на трима от играчите си.

Харт, който е първият избор на Капело за вратар, вече има последно предупреждение от треньора на "Трите лъва", след като бе хванат да танцува, пее и пие в бар в Испания малко преди квалификацията за Евро 2012 срещу Черна гора.

Този път купонджиите били заснети с камера, а 29-годишният Бари казал на съотборниците си: "Изминахме толкова дълъг път, беше ветровито, беше дъждовно, ние сме в Сейнт Андрюс, да се забавляваме!".

23-годишният Джонсън не за първи път погазва правилата и наскоро е бил предупреждаван от Манчини за поведението си, но такова предупреждение са получили и Бари и Харт.

Футболистите са били на тренировка в понеделник след загубата с 0:3 от тима на Арсенал предния ден, но след това им е било съобщено, че вторник ще бъде почивен ден, така че те решили да летят до Шотландия и да играят голф.

Те обаче отишли в студентско общежитие, където останали до 02:30 часа, а на сутринта поиграли голф и отлетяли за дома навреме за тренировката в сряда, но всичко това е нещо, което Манчини не е готов да приеме. Той каза, че се е разбирал с играчите в съблекалнята, но добави: "Аз не разбирам защо са избрали да направят това и съм разочарован. Играем през три или четири дни, което и без това прави възстановяването трудно".

Запитан за поведението на Джонсън по-специално, Манчини заяви, че това е проблем не само за младият футболист, а за повечето британски играчи.

"Нормално е, защото Джонсън е млад. Но аз искам да разреша проблема в съблекалнята, а не тук. Те имаха почивен ден, през който могат да отидат където си пожелаят, но аз искам да знаят, че е много важно да се възстановяват добре между мачовете. Това обаче не е проблем само на играчите на Манчестър Сити, а като цяло на британските футболисти", категоричен е италианският специалист.

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап преди време каза, че алкохолът е основният проблем на английските играчи и миналия сезон забрани на своите футболисти да посещават нощни клубове.

 

  Сподели
166