Нови разкрития около инцидента с отнетата книжка на Дейвис


Н. Гавазов

Нови разкрития около инцидента с отнетата книжка на Дейвис

Сенегалският национал Жак Фати разкри, че лично той, а не съотборника му от френския Сошо Чарли Дейвис е управлявал миналия уикенд автомобила си с превишена скорост. 24 годишния американски нападател бе заловен по пътищата на Източна Франция зад волана на AudiQ7, което бе засечено да развива скорост от 190 км/час, в резултат на което на Дейвис му отнеха книжката.

Но Фати заяви вчера в интервю за Le Progres, че по време на инцидента е изпаднал в паника и е помолил съотборника си да заеме мястото му за пред полицейските органи.

„Помолих Чарли да каже, че той е седял зад волана. Тъй като той е американски гражданин, си помислих, че не рискува нищо. Днес обаче трябва да оправя тази бъркотия. Чарли е несправедливо обвинен. Една година след тежкото пътнотранспортно произшествие е безотговорно да го набърквам в подобна ситуация", заяви Фати пред вестника.

На 13 октомври 2009 година Дейвис участва във фатална автомобилна катастрофа близо до Вашингтон, окръг Колумбия, САЩ. Инцидентът отне живота на една жена, а футболиста получи сериозни наранявания, които го лишиха от участието му на Световното първенство по футбол.

 

  Сподели
193