Американска футболистка предизвика резонанс с постъпката си


Н. Гавазов

Американска футболистка предизвика резонанс с постъпката си

Голям резонанс предизвика постъпката на  Кели О'Хара от женския национален отбор по футбол на САЩ след края на финалния мач от  Световната купа.

След продължително празнуване на терена,  О'Хара изтича към трибуните, където се намираше  нейната приятелка. Футболистката  я целуна, а снимката се превърна в хит в социалните мрежи. О'Хара никога преди не е говорила за ориентацията си.

В неловка позиция обаче изпаднаха привържениците на американския президент Доналд Тръмп, които не подкрепят парадирането със сексуалната ориентация и са против това да се дават повече права на сексуалните малцинства само за това, че са малцинство. Преди да целуне приятелката си, О'Хара извади знамето на страната от краката на Мегън Рапино, която го бе настъпила и многократно се противопоставяше на държавния глава. Представители на Републиканската партия обвиниха Рапино в антиамерикански действия, а О'Хара, напротив, постоянно бе хвалена, без да се знае нейната ориентация.

Американският отбор защити титлата световен шампион.  В последния мач отборът победи Холандия с 2: 0. За американците тази победа беше четвъртата в световните форуми, което е рекорд.

  Сподели
462