Изчезналият самолет е поискал аварийно кацане


Н. Гавазов

Изчезналият самолет е поискал аварийно кацане

Станаха  известни някои  подробности от изчезването на самолета, на който новото попълнение на Кардиф Емилиано Сала летя от Франция до Уелс вчера, на 21 януари.

Според RMC, самолетът е поискал аварийно кацане на остров Гърнзи край бреговете на Нормандия. Според полицията, искането за кацане е пристигнало, когато самолетът се е намирал е на височина от 1500 метра. На височина от 700 метра превозното средство е изчезнало от радара.

Както е известно, предишната нощ Сала се сбогува с бившите си съотборници от Нант и излетя с частен самолет до Уелс, но около час преди очакваното пристигане самолетът изчезна от радара на двайсетина километра северно от остров Гърнзи.  Два хеликоптера и няколко кораба за търсене веднага бяха изпратени да го търсят, но издирването е било преустановено през нощта, но подновено тази сутрин.

По-рано бе съобщено, че Кардиф Сити ще плати рекордните 20,5 милиона евро за Сала,  а аржентинецът е подписал  договор с клуба до лятото на 2022 година.

Напомняме, че бившият клуб на Емилиано Сала Нант отмени днешните занимания на тима и отложи двубоя си от турнира за Купата на Франция срещу ФК Ентенте, който трябваше да се играе в сряда.

  Сподели
398