Вувузела прати полицай в болницата


Н. Гавазов

Вувузела прати полицай в болницата

Пиян немски запалянко, който празнуваше победата на Германия над Гана с 1:0, изпрати полицай в болницата, след като го наби с вувузела, съобщава информацията Thelocal.de. Инцидентът е станал в град Динслакен, градче разположено северно от Дуисбург. Около 10 000 зрители са гледали мача на централния площад, а след като Бундестима се класира за осминафиналите на турнира са започнали да празнуват.

Около 23.10 часа, 20 годишен фен, във видимо нетрезво състояние започнал да дразни един от полицаите, които отговаряли за реда. Според очевидци, служителят на реда направил забележка на запалянкото, който изведнъж започнал да го удря по главата с вувузелата, а след като паднал на земята продължил да го рита.

"Служителят е бил в невъзможност да изпълнява служебните си задължения, поради тежки наранявания на главата", се съобщава в полицейският бюлетин.

Раненият полицай е откаран в болница, а нападателят е арестуван и ще бъде съден, като го грози затвор до десет години и солидна глоба.

Вувузелата е пластмасов рог и е част от традициите в Южна Африка. До сега се смяташе, че неговият оглушителен рев е добро оръжие за разсейване на играчите и дразнене на публиката, но ето, че се превърна и в инструмент, който може да наранява.

 

 

  Сподели
155