Анонс на 1-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 1-ви кръг от Серия А

Рома - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.08.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Ди Бело

Рома успя да вземе 1:1 на гости в Порто в плейофите за влизане в Шампионска лига тази година, и Джалоросите могат да се съсредоточат да се справят добре именно срещу Порто в преиграването, вместо на тази среща.

Удинезе ще иска да се възползва от възможността за разсеяност на опонента в Европа, като вероятно ще се заложи на физика в срещата. Тимът е в перфектно здравословно състояние и само Сирил Теро е аут заради наказание.

При Рома Антонио Рудигер и Марио Руи са аут. При нормални обстоятелства "вълците" биха били фаворит, но продължаването към групите на ШЛ е далеч по-важно от победата в този момент. Дори с това предвид обаче домакините остават по-силен състав.

Прогноза: Рома - Удинезе 2:1

 

Аталанта - Лацио
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Атланта се раздели с ключови играчи през лятото, а сега изглежда и Алехандро Гомес е на път да напусне. Трансформацията при Джан Пиеро Гасперини може да отнеме повече време, отколкото първоначално се смяташе.

Сиро Имобиле може и да замени Мирослав Клозе в атака, но чувството в Лацио е за промяна в негативен ход след напускането на Антонио Конте. Собственикът Клаудио Лотито изглежда не е склонен и да инвестира повече в тима си.

Постройката на Лацио ще наподобява много миналогодишната, а това ще спести доста време в обиграване. Амбициите на тима обаче трябва да са в посока подсилване на целия състав.

Прогноза: Аталанта - Лацио 0:2

 

Болоня - Кротоне
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Клаудио Гавилучи

Болоня залага на Роберто Донадони отново да направи магия с неизвестните играчи, които ще заменят напусналите звезди на тима. Мениджърът има уменията да се справи с кризи, но вероятно и за него е време да погледне към място в по-добър клуб.

Кротоне ще пътува до Болоня с ентусиазъм за първата си среща в елита на Италия. Задачата на тима не е невъзможна, и той може да се цели в победа въпреки дългото пътуване.

Домакините са очевидни фаворити, но те ще трябва да внимават срещу отбор, който вече е спряган за обратно изпадане, тъй като той няма какво да губи.

Прогноза: Болоня - Кротоне 1:1

 

Емполи - Сампдория
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Маурицио Мариани

След два много добри сезона в Серия А ще е много трудно на Емполи да задържи статуквото си с оглед на трансферния прозорец, в който много хора напуснаха клуба. Силата на този състав обаче идва от това, че никога не се усеща напрежение над играчите и мениджъра от феновете.

Сампдория вложи надежди в талантлив мениджър, който направи прекрасни неща с Емполи. Той със сигурност ще е по-добър от двамата си предшественици, Дзенга и Монтея, които оставиха клуба в хаос.

Марко Джампало има предимството тук, защото знае изцяло силните и слабите страни на противника. Може да се твърди, че Емполи все още е негов отбор, а това ще помогне на новия му клуб.

Прогноза: Емполи - Сампдория 0:1

 

Дженоа - Каляри
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Философията на Дженоа не се е променила много, като се очаква схемата на игра да остане същата при Иван Жируч. Тимът беше доста активен на пазара и ще видим доста нови имена обаче.

Повечето от промотираните отбори обикновено търсят добавянето на един или два опитни играчи в състава, които да помогнат в опипването на почвата до януарския трансферен прозорец. Каляри обаче изглежда съставена основно от ветерани от Серия А, което поставя тима в добра позиция в момента.

Треньорите и на двата състава дебютират в елита на Италия тук, което вероятно ще ги мотивира да видим силна среща между техните състави.

Прогноза: Дженоа - Каляри 1:1

 

Палермо - Сасуоло
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Пайрето

Изглежда за първи път Маурисио Дзампарини няма да смени мениджъра на тима си за нов сезон. Този път обаче много от играчите бяха заменени. Това може и да сработи с оглед на постоянството на Палермо в Серия А.

Сасуоло успя да победи Црвена Звезда в плейофите на Лига Европа и самочувствието ще е на ниво. Същевременно, преди пътуването до Сърбия тимът не може да се счита за прогресирал и ще мисли за срещата в откриването на сезона в Италия.

Палермо може да се възползва от европейските ангажименти на противника, който трябва да пътува и тук, и към Белград, като вероятно ще иска да съхрани сили със силно начало и спад в скоростта към края.

Прогноза: Палермо - Сасуоло 0:0

 

Пескара - Наполи
Стадион: "Адриатико", Пескара
Дата: 21.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Пиеро Джакомели

Ентусиазмът на Пескара от издигането до Серия А може да бъде попарен бързо след като тимът посреща един от най-тежките съперници в лигата. Очаква се обаче пълен стадион зад гърба на домакините.

Наполи загуби най-добрия си играч през лятото, и чувството преди началото на сезона е, че тимът ще се бори с Рома за второ място в Италия, след като Ювентус изглежда с класа над всички останали. 

Гостите са тежък фаворит и вероятно ще вземат точките без много усилие. Ситуацията с основен нападател на тима обаче остава сложна. Трудно е да се прогнозира в какво ще се цели Пескара. Реалистично тимът трябва да цели точка, но публиката ще иска повече.

Прогноза: Пескара - Наполи 0:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
214