Интер – Лацио: Дерби с предизвестен край


Н. Гавазов

Интер – Лацио: Дерби с предизвестен край

Интер - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 20.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени


Определено дербито на 17-ия кръг в Серия А е между Интер и Лацио... или поне на хартия. Състоянието на двата отбора и разликата в мотивацията е причина да не очакваме завързан мач, макар че искренно се надяваме да грешим и да станем свидетели на зрелище.

Интер през този сезон съвсем ясно се вижда, че се е прицелил в Скудето. "Нерадзурите" се намират на първото място с 4 точки преднина пред Наполи и Фиорентина. Продължава доброто представяне и за Купата на Италия, където отборът елиминира с класически резултат Каляри и продължи на четвъртфиналите. Италианският гранд е убедителен на свой терен и от началото на кампанията само в един двубой допусна попадения, което се случи при разгромното поражение от Фиорентина. Основната сила на италианския гранд е в колективизма сред играчите и индивидуалното представяне на диото Икарди - Йоветич. Роберто Манчини ще разчита на най-доброто си и единственият в лазарета е защитника Неманя Видич.

Лацио разочарова през настоящия сезон в Серия А и има спечелени само 2 точки в последните 6 кръга. Това съвсем логично ги поставя на 12-то място с 20 точки. Не така стоят нещата в другте турнири. В Лига Европа "римските орли" се класираха първи в своята група, а за Купата на Италия е на четвъртфиналите. Съвсем ясно се вижда, че отборът се е прицелил в тези два турнира за сметка на вътрешното първенство. Стефано Пиоли има известни проблеми в състава си, заради травмите на Стефан де Врай, Кишна, Сенад Лулич, Федерико Маркети и Джентилети. Душан Баста пък е с леки здравословни проблеми и не е ясно дали ще вземе участие.

Както споменахме по-рано в статията, Интер играе успешно на свой терен, докато Лацио в гостуванията си през този сезон в Серия А има 6 категорични поражения и само един триумф над последния Верона. "Римските орли" също така имат само 2 победи в последните 20 мача срещу този съперник на този стадион. Като прибавим и моментното състояние на двата тима и разликата в мотивацията - съвсем естествено е да очакваме убедителни 3 точки за "нерадзурите".

Прогноза: Интер - Лацио 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

22 ноември Интер - Фрозиноне 4:0 (Серия А)
30 ноември Наполи - Интер 2:1 (Серия А)
05 декември Интер - Дженоа 1:0 (Серия А)
12 декември Удинезе - Интер 0:4 (Серия А)
15 декември Интер - Каляри 3:0 (Купа на Италия)

Лацио:

29 ноември Емполи - Лацио 1:0 (Серия А)
04 декември Лацио - Ювентус 0:2 (Серия А)
10 декември Сент Етиен - Лацио 1:1 (Лига Европа)
14 декември Лацио - Сампдория 1:1 (Серия А)
17 декември Лацио - Удинезе 2:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Интер - Лацио

153 срещи
62 победи за Интер
55 равенства
36 победи за Лацио
Голова Разлика: 242:170 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
231