Анонс на 17-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 17-ти кръг от Серия А

Болоня - Емполи
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 19.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Маурицио Мариани

След 4 победи в последните 6 кръга Болоня се намира на комфортна позиция в класирането, на 5 пункта и точно толкова и места над опасната зона на дъното.

Емполи също се намира в най-добрата си форма след 3 последователни победи. Тимът ще се надява да се възползва от проблемите с липсващи играчи на домакините - Крафт, Джакерини и Рицо са контузени, а Диауара е наказан.

И двата отбора сега се намират на позиция, в която могат да рискуват в срещите си. Целта на двете страни ще е да спечелят трите точки.

Прогноза: Болоня - Емполи 2:1

 

Аталанта - Наполи
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 20.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Аталанта загуби точки на гости на Киево в последния кръг, но у дома спечели 5 пъти в последните 7 случая. Този отбор не е заплашен от изпадане и има качеството за да опита да вземе точки от Наполи без страх от последствията.

Гостите успяха да вземат само 1 точка в последните 2 кръга, но все пак победи в Лига Европа и Копа Италия бяха постигнати. Маурисио Сари ще трябва да подходи по подобен начин и в Серия А. 

Наполи не може да си позволи да губи повече точки след като Ювентус преследва тима. Пътуването до Бергамо няма да е лесно, а в Наполи започнаха да се виждат някои проблеми след силен период.

Прогноза: Аталанта - Наполи 1:1

 

Фиорентина - Киево
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 20.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Фиорентина премина през тежка седмица след загубата с един от основните конкуренти Ювентус и след като беше изхвърлена от Копа Италия, от Карпи.

Киево записа 2 последователни победи и 3 такива в последните 4 кръга. Само 5 отбора взеха повече точки като гост от този отбор в лигата тази година, а това е факт, който трябва да тревожи домакините.

В двата отбора няма много проблеми, като изглежда гостите се върнаха към добрата си игра, която показаха в началото на сезона. Това може би няма да е достатъчно за да бъде спряна Фиорентина, но може да затрудни домакините.

Прогноза: Фиорентина - Киево 2:1

 

Верона - Сасуоло
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 20.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Точката, спечелена от Хелас Верона в Милано беше престижна, но това не премести тима нагоре от дъното. Сега нуждата от точки остава и надеждите за кампанията остават оцеляване в елита.

Срещата между Сасуоло и Торино беше прекратена в последния кръг поради атмосферните условия. Сега този тим ще бъде по-свеж от противника и ще е фаворит. Мястото на Сасуоло в лигата означава, че и напрежението за точки е малко, което ще зареди гостите и с търпение.

Верона има доста проблеми с липсващи играчи, а нуждата за победа ще принуди тима да отвори пространства, които гостите знаят как да експлоатират.

Прогноза: Верона - Сасуоло 0:2

 

Рома - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 20.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

Рома успя да вземе само 3 точки от последните си 4 мача, като напусна и Копа Италия заради Специа, изхвърлила тима на "Олимпико". Руди Гарсия губи бързо всякакво доверие от привържениците на домакините, като слуховете са, че при нов слаб резултат той ще загуби работата си.

Дженоа редовно завършва срещите си с човек по-малко и количеството наказани започва да пречи на играта във всеки кръг. 3 поредни загуби сринаха клуба до 2 точки от опасната зона, което е под очакванията за крайно класиране.

И двата отбора ще търсят реабилитация пред феновете си. Дженоа ще се радва и на точка в това гостуване, но Джан Пиеро Гасперини никога не се бори за равен. Рома изгуби философията си в последните месеци и сега се надява на индивидуалната класа на играчите за решаващи срещи. Очаква се тимът да се съвземе в зимната пауза.

Прогноза: Рома - Дженоа 0:0

 

Сампдория - Палермо
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 20.12.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Михаел Фабри

Винченцо Монтела вече се намира в опасност от уволнение в Сампдория след като тимът напусна Копа Италия в допълнение към ужасната форма в лигата.

Палермо, междувременно, се върна с победа 4:1 над Фрозиноне, която изглежда ще даде старт на добри резултати. Исторически обаче гостуването в Генуа не е добро за този отбор.

Загубата за който и да е от тези отбори ще означава битка за оцеляване в идните кръгове. Победа би гарантирала добра преднина и шанс за игра без много напрежение. Поради тези причини мачът може да е бавен и балансиран, без много рискове.

Прогноза: Сампдория - Палермо 1:1

 

Торино - Удинезе
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 20.12.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Клаудио Гавилучи

Торино понесе тежка загуба на "Ювентус Стейдиъм" и сега трябва да се върне към добрите резултати. В момента отборът се намира на добро място в класирането и има мач по-малко от директните си опоненти. Добрата форма обаче трябва да се съхрани с победа тук.

Удинезе загуби в Серия А и Копа Италия, което поставя тима на поредица от 3 загуби. Тази форма трябва скоро да се подобри преди опасната зона да се окаже реалност. 

Торино е фаворит в срещата, но тимът не трябва да подценява опонента, който ще търси подобрение.

Прогноза: Торино - Удинезе 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203