Анонс на 13-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Серия А

Болоня - Рома
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 21.11.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Джанлука Роки

С три победи в последните четири кръга Болоня успя да се измъкне от опасната зона за сметка на Фрозиноне. Този тим набра форма и може да причини неприятности на Рома.

Рома се върна след загубата от Интер с победа над Лацио с 2:0 в локалното дерби и може да позволи на противника да вземе точки от фаворита с оглед идния мач в Шампионска лига, а и липсата на важни играчи. Под въпрос тук са поставени Жервиньо и Тоти, а Стротман и Салах са аут.

Гостите остават фаворити макар да имат проблеми и ситуацията им да предполага съхранение на силите преди важен мач. Работа на Болоня е да се възползва от всички обстоятелства.

Прогноза: Болоня - Рома 1:2

 

Верона - Наполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 22.11.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Антонио Дамато

Хелас Верона все още няма регистрирана победа и заедно с Карпи заема последната позиция в класирането. Андреа Мандорлини получи още време да докаже, че притежава достатъчно опит в Италия, и се очаква в почивката за национални срещи той да е намерил решение на проблемите.

Наполи загуби точки преди два кръга, но успя да се върне на пътя на победата срещу Удинезе. Стилът на игра на този отбор предполага, че в зимни условия някои играчи ще започнат да изпитват проблеми и това е нормално. Някои специалисти смятат, че технически някои от футболистите на гостите няма да издържат зимната част от кампанията, макар физически всеки да е на ниво. 

Верона е един от лесните опоненти в лигата и се очаква победа на гостите освен ако Мандорлини по чудо не е успял да преобрази своя състав за две седмици.

Прогноза: Верона - Наполи 0:2

 

Аталанта - Торино
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Резултатите на Аталанта са далеч от постоянни, но у дома този отбор регистрира 13 пункта от 5 срещи и е почти перфектен. 

Торино няма нито една победа в последните 6 кръга и се намира в долната половина на таблицата. Този тим има нужда да закрепи пробойните в защита и да надгради над играта си. В този аспект могат да помогнат и някои от завръщащите се в игра играчи за Джампиеро Вентура.

Очаква се равностоен двубой като гостите ще внимават да не допуснат грешки в отбрана. Аталанта е освободена от напрежение и ще поеме инициативата за атака.

Прогноза: Аталанта - Торино 2:2

 

Карпи - Киево
Стадион: "Алберто Бралия", Модена
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Фабио Мареска

Карпи успя да вземе само една точка от последните 5 кръга и така пропадна още в опасната зона. Двойната смяна на треньори разтресе ситуацията в клуба и резултатите се нуждаят от подобрение.

Киево няма победа в 7 поредни кръга и се намира на 2 пункта от опасната зона на дъното. От фантастичния старт на отбора няма и помен, но именно срещу опашкар е добър момент даден отбор да се върне в добрите резултати. 

Очаква се гостите да владеят инициативата след като на хартия притежават далеч по-опитен състав в Серия А. Формата на двата отбора предоставя шанса и на домакините за опит за победа. Обикновено такъв двубой се решава от единичен момент на класа в мача, а не тактическа игра.

Прогноза: Карпи - Киево 0:1

 

Фиорентина - Емполи
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

С три поредни победи Фиорентина остави загубите в миналото и отново се намира на върха в класирането. Всичко се развива добре в този клуб, който се освободи и от договора на Винченцо Монтела, който подписа със Сампдория.

Емполи се справя добре в лигата макар първоначалните прогнози след напускането на ключови играчи да бяха негативни. Като гост този отбор има 7 точки от 6 мача и тази форма спомага за постигането на място в горната половина на Серия А.

Домакините са фаворити тук макар настроението и формата на гостите да предполагат противопоставяне. Пауло Соуса изглежда прави добри тактически решения в последно време и сега ще потърси продължаване на инерцията срещу голям опонент.

Прогноза: Фиорентина - Емполи 2:1

 

Дженоа - Сасуоло
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Дженоа не успя да постигне победа в последните 4 кръга където видяхме проблеми в атаката и защитата на тима. Джан Пиеро Гасперини не успява да нацели баланса в своя отбор до момента.

Сасуоло се намира комфортно на 6-ото място в класирането но резултатите напоследък не са много добри. Само една точка беше спечелена в последните 3 гостувания.

Домакините могат да използват лошата форма на госта в своя полза като наложат високо темпо и изненадат Сасуоло. В противен случай се очаква балансиран сблъсък и тактическо надиграване.

Прогноза: Дженоа - Сасуоло 1:2

 

Лацио - Палермо
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Лацио загуби последните 3 поредни кръга и тази лоша форма стана причината отборът да изпадне до деветата позиция в таблицата. Сега тимът посреща отбор, който преминава тактически промени и това е добър шанс за подобряване на статистиката.

Палермо смени своя треньор след последната победа, но това не е изненадващо с оглед тенденцията на Маурисио Дзампарини да сменя често наставниците на отбора.

Определено домакините имат основания да потърсят победата, но проблемът е формата в последно време. Почивката за национални срещи дойде в добро време за психическо разтоварване на някои от играчите и това ще има значение в двубоя.

Прогноза: Лацио - Палермо 2:0

 

Удинезе - Сампдория
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 22.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

Удинезе спечели само една точка в последните 3 кръга и така се приближи до опасната зона. Този отбор трябва да подобри резултатите си ако не иска скоро да се намери в една битка, в която не принадлежи.

Сампдория започна да губи точки след добрия старт на сезона и когато Масимо Фереро видя шанс да назначи обещаващ треньор като Винченцо Монтела, той реши да се раздели с Валтер Дзенга. 

Гостите имат по-добрия състав от играчи, но те до момента не показват потенциала си на гости. Адаптацията към методите на новия наставник може да направи нещата за домакините по-лесни, но и мотивацията за доказване пред нов треньор ще има значение.

Прогноза: Удинезе - Сампдория 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188